Dört ay önce Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Necmi Özen, makam odasını yeniletiyor. Bu tadilat çalışmasına tepki gösteren çok sayıda eğitimci beni arayarak, 'Müdür Özen, Eskişehir'deki okulların fiziksel eksiklikleri giderilmeden nasıl makam odasını yeniletebiliyor' diye isyan etti.

ODA GENİŞLETİLİYOR
Kurum içerisinde makam odası yenileme çalışmaları kapsamında özel kalem bürosu, toplantı salonu ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Ceran'ın daha önce oturduğu çalışma odası birleştiriliyor. Böylece Müdürün şube müdürleriyle toplantı yaptığı oda genişletilecek. Makam odası ve diğer birimlerin tüm kapıları, elektrik tesisatları, asma tavan kılıfları değiştiriliyor. Odalardaki duvarlar kazınırken, inşaat, badana çalışmalarının hafta sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.
KOLTUKLARDA MI
YENİLENECEK?
Bu tadilat çalışmalarına tepki gösteren eğitimciler, 'Makam odasını yenileme ve toplantı odasını genişletmek öncelikle yapılması gereken iş miydi? Milli Eğitim üçüncü katında büyük toplantı salonu zaten var. Buradaki toplantı odasının büyütülmesine ne gerek vardı? Bu tadilat çalışmaları için harcanan para, okulların ihtiyaçlarına harcansaydı daha doğru olmaz mıydı? Bu çalışma kapsamında odadaki koltuk, masa vb. eşyalarda mı yenilenecek? Bir İl Müdürü kendisine bağlı tüm kurumların fiziki sorunlarını çözmeden kendi makam odasını yenilememeli. Tasarruf tedbirleri kapsamında Valilik bu tür çalışmalara izin vermemeli' diye tepki gösterdi.

*

AKP TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI
ZİHNİ ÇALIŞKAN OLUYOR

AKP'de İl Başkanı Dündar Ünlü'nün olmasından sonra Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarının kim olacağı merak ediliyor. Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Zihni Çalışkan'ın AKP Tepebaşı İlçe Başkanı olacağı öğrenildi.

BAŞBAKANLA
TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Çalışkan'ın ismi İl Başkanlığı içinde geçmişti. İki gün önceki yazımda; Genel Merkezin Zihni Çalışkan'ı İl Başkanlığı için değil, Tepebaşı İlçe Başkanlığı için çağırdığını yazmıştım. Bu konuda bana gelen duyumlar doğru çıktı. Parti kulislerinde Çalışkan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğü ve Tepebaşı İlçe Başkanlık görevini kabul ettiği belirtiliyor.

RESMEN AÇIKLANACAK
Balkan Göçmenleri Federasyonu Genel Başkan Vekili olan Zihni Çalışkan, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Tepebaşı Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Tepebaşı Bölgesi'nde göçmen oylarının çok olmasından dolayı aday yapılacağı çok konuşulmuştu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan'ın bastırmasıyla Orhan Soydaş AKP'nin Tepebaşı Belediye Başkan adayı yapılmıştı. Çalışkan'ın, Tepebaşı İlçe Başkanlığının 2-3 gün içerisinde resmen açıklanacağı belirtiliyor.

ÇATIŞMAYA
NEDEN OLUR
AKP Odunpazarı İlçe Başkanlığı için eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Poyraz'ın ismi öne çıkıyor. Genel Merkez'de bazı yöneticilerin, 'Poyraz'ın Odunpazarı İlçe Başkanlığı parti içerisinde dengeyi sağlamaz. Parti içinde yeni bir çatışmaya neden olur. Dündar Ünlü ile uyumlu çalışamaz' diye onun atanmasına karşı çıktığı öğrenildi. AKP'de Odunpazarı için yeni İl Başkanı Dündar Ünlü ile uyumlu çalışacak, partideki tüm grupların desteğini alabilecek bir isim arayışının sürdüğü belirtiliyor. Öte yandan parti içi muhalefet grubunun da kendilerine yakın bir ismi Odunpazarı İlçe Başkanı olabilmesi için çalıştığı öğrenildi.

*

GENÇ MÜDÜR SEVENLERİNİ KORKUTTU

Eskişehir eğitiminin son dönemdeki başarılı yöneticilerinden olan İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürü Halil Turhan kalp krizi geçirdi. İnönü'de fenalaşan Turhan, Yunusemre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kalbine giden iki damara stent takılan Turhan'ın sağlık durumu iyi. Yunus Emre Devlet Hastanesi tedavisi süren genç eğitimci arkadaşım Halil'e geçmiş olsun diliyorum.

*

FOTO ŞAKA

AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı: Dündarcığım, ben Süleyman Soylu'ya ismini vermeseydim, İl Başkanlığını ancak rüyanda görürdün.
AKP İl Başkanı Dündar Ünlü: Ahmet Ağabey, 'Kelin ilacı olsa başına sürer' derler. Senin demenle bu iş olsaydı, İl Başkanlığı koltuğuna ben değil, Ahmet Yapıcı otururdu.
AKP eski Belediye Meclis Üyesi Recep Habuk: Ahmet Bey, Atalarımız 'Büyük lokma ye, büyük söz söyleme' diye boşuna dememiş. Böyle büyük laf edersen, böyle çivi gibi yanıt alırsın.