CHP'de grupların kongre çalışmaları başladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un CHP Tepebaşı İlçe Başkan adayının Ahmet Saraç'ın olacağı kulislerde yüksek sesle dillendiriliyor.

KULİS YAPIYOR
CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saraç'ın delege seçimleri öncesinde Tepebaşı bölgesinde çalışmalara başladığı belirtiliyor. Cafer Kılıç ve Naci Kurt ile birlikte Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği iftarlara katılan Saraç'ın başkan adaylığı için kulis yaptığı ifade ediliyor. En son Çamlıca ve Şirintepe Mahallelerinde iftara katılan Saraç'ın yemek sonrasında partililerle kahvelerde görüştüğü iddia ediliyor. Saraç'ın partililerle yaptığı görüşmede Tepebaşı İlçe Başkanlığına aday olacağını dile getirdiği ifade ediliyor.

DOĞANDOR ADAY OLUR
Kazım Kurt'un Saraç hamlesine bakalım Ahmet Ataç Grubu ne yanıt verecek? 7,5 yıldır CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı yapan Vural Yörük artık aday olmayı düşünmüyor. Ataç Grubunun muhtemel Tepebaşı İlçe Başkan Adayının CHP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Turgut Doğandor olması bekleniliyor. Tepebaşı Bölgesi'nde Ataç Grubu çok güçlü. Vural Yörük, Mecit Açıkgöz, Mustafa Taşlak, Ali Ay gibi kongre kazanma alışkanlıkları olan güçlü isimlerden seçimi almak çok zor. Siyasetin gerçekten 'Kurt ismi' olan Kazım Kurt'da bunu biliyor. Saraç'ı aday göstererek, Ataç Grubunun enerjisini bölmeyi amaçlıyor.

ATAÇ GRUBU
RAHAT KAZANIR
Saraç'ın adaylığıyla bu grubun CHP Odunpazarı İlçe seçimlerine tam enerjiyle çalışmalarını engellemiş olacak. Ahmet Saraç'ın başkan adaylığı Tepebaşı'nda tutmaz. Ataç Grubu Tepebaşı bölgesindeki seçimleri rahat kazanır. Asıl yarış Odunpazarı'nda olur. Ataç Grubu Odunpazarı'nı alırsa, İl Kongresi tek adaylı olur. Kurt Grubu kazanırsa İl Kongresi yine iki adaylı olur. Bu durumda merkez dışındaki kırsal ilçelerin delegeleri belirleyici olur. İki başkandan bağımsız olarak kongre çalışmalarını yürüten grubun izleyeceği yol da seçimin kaderini etkileyebilir…


///////////

'TEKİN' BİLDİKLERİ 'AĞABABA'LAR

CHP'de birilerinin kongreleri kazanabilmek için gizli şekilde 1000 civarında yeni üye kaydettiği parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor.
UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR
Bu üye kayıtlarında Genel Merkezde çok 'Tekin' bildikleri 'Ağababa'ların yardım ettiği öne sürülüyor. Çekmecelerde gizlenen bu yeni üyelerin delege seçimleri öncesinde ortaya çıkarılacağı belirtiliyor. Umarım bu iddialar doğru değildir. CHP'de yönetici pozisyonda olanlar parti içerisinde iktidar olma yarışından vazgeçmeli. CHP'nin Türkiye'de iktidar olabilmesi için çözüm yolları aramalıdır.
ARTIK %25 YETMEZ
CHP'nin kaderini masa başında kaydedilen 'Naylon üyeler' değil, bu işin yükünü yıllarca taşımış gerçek partililer belirlemelidir. Masa başında kaydedilen naylon üyeler yarın seçimlerde lütfedip, kendi oy kullandığı sandığına bile sahip çıkmaz. Bu da 'CHP'nin kaybetmesi' demektir. Aldığı %25 oy ile CHP asla iktidar olamaz. Parti Genel Başkanından, milletvekiline, İl Başkanından, delegelere kadar herkes 'CHP nasıl %51 oy alabilir' sorusunun çözümüne yoğunlaşmalıdır. CHP artık kendini yenilemeli, tüm Türkiye'ye kendini ifade etmelidir.




//////

NOSTALJİ

ALİ SAMİ YEN'DE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
33 yıl önce, 26 Mayıs 1984. Yer İstanbul Ali Sami Yen Stadı. İkinci Futbol Ligi A Grubu son maçı. Lider Eskişehirspor, Beykoz 1908 takımı ile karşılaşıyor. Bir önceki hafta Karşıyaka'yı mağlup eden ES ES'in şampiyon olması için bir puan yetiyor. Beykoz'un kümede kalması için mutlaka bu maçı kazanması gerekiyor. Eskişehir'den İstanbul'a taraftar akıyor. 20 bini aşkın Eskişehirspor taraftarı Ali Sami Yen Stadyumu'nu dolduruyor. Herkes ES ES'den farklı bir galibiyet bekliyor. Özellikle maçın son dakikalarında taraftar ecel terleri döküyor. En sonunda maçı yönetim hakem düdüğünü çalıyor. Maç 0-0 sona eriyor. Eskişehirspor 49 puanla şampiyon oluyor. Birinci Lige çıkıyor (Bugünün Süper Ligi) Karşıyaka 48 puanla ikinci sırada ligi bitiriyor. Stadı dolduran taraftarlar şampiyonluk sevincini yaşıyor. İstanbul Kırmızı Siyaha boyanıyor.


foto şaka

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Hoş geldiniz Genel Başkanım.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ben sana küstüm. Benden habersiz çok 'Tekin' bildiğin 'Ağababa'larla 1000'in üzerinde yeni üye yazmışsın.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Genel Başkanım, sizde Doğu ve Güneydoğu delegelerini masa başında yazmıyor musunuz? Ben de imam ve cemaat misali sizi örnek alıyorum.