FEMİNİZM: Cinsiyet ayrımcılığına karşı çıkan ve kadınların haklarının korunmasını hedefleyen bir dünya görüşüdür.
Kadınların ve erkeklerin doğal olarak eşit haklara sahip olması gerektiğini öngörür.
Feminizm kadınların daha üstün olduğunu empoze etmeye çalışmaz. Sadece erkeğin daha üstün olduğunu varsayan sisteme karşı çıkar.
Feminizm denildiğinde ilk akla gelen isim, Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Kadınlara birçok ülke hiçbir hak tanımazken, Mustafa kemal ATATÜRK 'Türkiye halkı kadın ve erkek diye iki parçadan mürekkeptir. Kadın ve erkek diye iki kısma ayrılmıştır. Halbuki bir toplum kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse terakki etmesine imkan ve ihtimal yoktur.' Demiştir ve kadınlara birçok hak tanımıştır.
Diğer bir sözünde;
'Bizim sosyal topluluğumuzun başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak, demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir.'
1923'te İzmir'deki konuşmasında şöyle der: 'Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.'
Şu an dünya aydınlarının bir araya geldiği ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın yaymaya çalıştığı ileri düzeydeki görüşe daha o zamanlar sahiptir.
O dönemde, dünya liderlerine baktığınızda; kadını nasıl tanımlıyor.

Mussolini
'İşsizliğin büyük nedeni kadınlardır.'
'Kadın boyun eğmelidir. '
'Bir tapınaktan bahsetmiyorum, bir kulübe kurun desem kadın üstesinden gelemeyecektir.' ve benzeri aşağılayıcı söylemlerde bulunmuştur.

Hitler
Kadını 'ev, kilise ve çocuk' olarak tanımlıyordu.

Churchill
Bir ömür boyu süren aşk
Clementine ile yaşadıkları aşkları; altmış yıl, beş çocuk ve sayısız aşk mektubuyla tarihe derin iz bırakmıştır.
Time dergisinde de tarihin en unutulmaz aşk mektupları listesine girmiştir.
Churchill'in bir de büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleri vardır ki, onu da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.
'şu anda mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. Çok üzgünüm! Oldukça mutluydum, umutluydum. Daha düne kadar Çanakkale bizimdir! Diyordum. Çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım. Hepsinde çok üstündük. Mutlaka yenecektik.
Yalnız bir şeyi hesaba katmamışız…
MUSTAFA KEMAL'İ…
Bağrımda İngiliz gururu olmasa,
TÜRKLERİ alnından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim.' Winston Churchill
Her millete nasip olmaz senin gibi LİDER
Attığım her adımda aklımdasın ATAM. Seni çok özlüyorum çok... Saygıyla.