Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafla bir araya geldiği iftarda yaptığı konuşmada; 'Birilerinin elinde kartonlarla yürüyerek, adalet araması gibi değil bizim aradığımız adalet. Bizim aradığımız adalet, 250 şehidimizin kanıdır' demiş.

15 YILDIR
CHP Mİ İKTİDARDA?
15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası yaşamlarını yitiren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ancak ülkemizde PKK ve IŞİD terörüne kurban giden asker, polis ve öğretmenlerimizde bir şehittir. Türkiye'nin 'Tarafsızlık yemini' etmiş Cumhurbaşkanı bu şehitlerimiz için de adalet aramalıdır. Erdoğan'ın yaptığı bu konuşmayı Türkiye'yi hiç tanımayan bir Belçikalı, bir Alman, bir İngiliz izlese ne düşünürlerdi? Erdoğan'ın 15 yıldır muhalefette, Kılıçdaroğlu'nun da iktidar olduğunu düşünürlerdi. İktidarda olan CHP'nin 15 yılda çağdaş hukuk devleti olan Türkiye'yi 'Guguk' devleti haline getirdiğini düşünürlerdi. Ama onlara birileri; 'Sekiz yıl önce bir CHP Milletvekili 'Bu Fethullah Gülen başınıza bela olacak' dediği için mecliste AK Partililerin saldırısına uğradı. Bugünün Adalet Bakanı 6 yıl önce Meclis'te yaptığı konuşmada; 'Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet, bilge bir insandır' dedi. 6 yıl önce Devlet Bahçeli, milletvekillerine kurulan seks kaseti tuzaklarıyla ilgili Fethullah Gülen'i suçladığında dönemin Başbakanı Erdoğan, 'MHP'nin bir defa Fethullah Hocaefendi'ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. Bu hiç ahlaki değil. Çok çok çirkin bir şey... Yani Hocaefendi, işi gücü bırakmış da Bahçeli'yle mi uğraşıyor? Bir defa onun bulunduğu makam böyle bir şeye müsaade etmez. Onun meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Bu çok çirkin, çok ayıp bir şey... Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum' dedi' diye bilgi verse ne düşünürlerdi? Altı yıl önce AK Partililerin yaptığı bu övgüleri CHP'liler yapmış olsaydı, başlarına neler gelirdi, neler?

MUMLA ARASAN BULAMAZSIN
Nasreddin Hoca, gece vakti sokak kandilinin ışığı altında bir şeyler arıyormuş.
Mahalle bekçisi sormuş; 'Hayrola Hocam ne ararsın?'
Hoca: Evimin anahtarını kaybettim onu ararım!
Bekçi: Nerede kaybettin anahtarını?
Hoca: Evimin sokağında düşürdüm!
Bekçi: İlahi Hoca, senin sokak tee ilerde! Niçin orada değil de burada ararsın?
Hoca: Benim sokak karanlık, orada bulamam ki ama burası aydınlık. Bu sebepten burada ararım…
Ne diyeyim? Zamanında 'aynı menzilde yürüyoruz' diye 'tarikat-cemaat artıklarına terk ettiğin' için kaybettiğin adaleti bugün mumla ararsan bulamazsın…


***
FOTO ŞAKA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Haruncuğum bakıyorum MKYK'ya girdikten sonra sakalda bırakmışsın.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Bu sakaldan sonra artık Harun Bey'e Bakanlık çok yakışır.

AK Parti MKYK Üyesi Harun
Karacan: Dündarcığım bu iş sadece sakalla oluyor olsaydı, bizim caminin imamı da bakan olurdu.