Meral Akşener önce 'MHP'ye Meral Türkiye'ye Moral' sloganıyla MHP Genel Başkanlığına aday oldu. Ancak kesin kazanacağı kongre mahkeme kararıyla iptal edildi.

NEDEN
KORKTUKLARI
ORTAYA ÇIKTI
Eski TBMM Başkan Vekili, eski İçişleri Bakanı Meral Akşener baskılara yılmadı, tüm engellemelere rağmen demokrasi mücadelesine devam etti. Cumartesi günü Eskişehir'e gelen Akşener, 'Milli İrade'nin Dünü, Bugünü, Yarını' konulu panelde konuştu. Paneldeki konuşması dünkü gazetemizde geniş bir şekilde yer aldı. 1200 kişilik salon hınca hınç doldu. Halk koltuklar dolu olduğu için yere oturarak veya ayakta 'Topuklu Efe'yi dinledi. Bir o kadar insan da salona giremedi. Salon içerisinde ve dışarıda büyük izdiham yaşandı. Gösterilen bu sevgi seli birilerinin neden Akşener'den korktuklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYIOR
Joseph Sobran'ın 'Bir insanı zorla susturmak ona bahşedebileceğiniz en büyük onurdur. Onun size karşı olan mükemmelliğini kabul ettiğiniz anlamına gelir' sözünde olduğu gibi 'Akşener konuşmasın' diye salon vermezsen, elektrikleri kesersen, sudan bahanelerde programlarını iptal edersen, onun afişlerini kaldırırsan Topuklu Efe'nin mükemmelliğini kabul etmiş olursun. Eskişehir'deki program gösterdi ki Meral Akşener tüm engellemelere rağmen gümbür gümbür geliyor.

EMİN ADIMLAR
Yıllardır iktidardakiler gibi düşünmediği için ötekileştirilenlere, korku imparatorluğu altında ezilenlere 'moral ve umut' oldu. Son süreçte yaşananlar gösterdi ki; Akşener MHP, CHP veya DP'nin başına geçse partisini iktidara taşıyacak güce kavuşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bence iktidar olmak isteyen partiler Akşener'i omuzlarına alarak, kendilerine Genel Başkan yapmalıdır. Ne diyeyim? 'Hangi Partiye Gelirse Meral, Türkiye'ye Olur Moral.'

***
nostalji

ÜNLÜ KALP CERRAHI
DOSTLARIYLA BULUŞTU
Tarih: 14 Nisan 2000. 17 yıl önce Eskişehir'in Tıp alanında yetiştirdiği önemli değerlerden olan Siyami Hersek Kalp Hastalıkları Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Azmi Özler, Kalp Sağlığı Haftası kapsamında SSK Hastanesi'nde (Bugünün Yunusemre Devlet Hastanesi'nde) brifing verdi. Özler aynı günün akşamı Eskişehir'deki yakın dostları olan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş, işadamları merhum Alaattin Manav, Mesut Hoşcan, dönemin SSK Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Altınel, Spor Yazarı Osman Cemoğlu ile birlikte yemek yiyor. Özler; o gece arkadaşlarının kalp hastalıkları ile sorularını da yanıtlayarak hepsini bilgilendiriyor. Prof. Dr. Azmi Özler bugüne kadar yaklaşık 30 bin açık kalp ameliyatına imza attı. Özler bugün yalnız Türkiye'de değil Dünya literatüründe özel bir yeri olan bilim adamıdır. Mesut Hoşcan 2013 yılında Eskişehirspor Başkanı oldu. Üç yıl bu görevde kaldı. Faruk Altınel, AK Parti iktidarından sonra Başhekimlik görevini bıraktı. Beyin Cerrahı Faruk Altınel ilimizde yıllardır görevini başarıyla sürdürdü. Arşivci ve araştırmacı kimliğiyle tam bir 'ayaklı kütüphane' olan Osman Cemoğlu Anadolu Gazetesi'nde çalışmalarını sürdürüyor. DYP'de yıllarca siyaset yapan başarılı işadamı Alaattin Manav 15 Mart 2010'da vefat etti. İki gün sonra ölümünün 7'nci yıldönümü. DYP'de görev yaptığı yıllarda tanıdığım değerli abim Alaattin Manav'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun

**
FOTO ŞAKA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimsek: Metin Bey, yakında 15 bin istihdam sözünü tutup tutmadığınızı denetlemek için Eskişehir'e yine geleceğim.
ETO Başkanı Metin Güler: 15 yıldır ülkeyi yönetip, ekonomiyi dibe vurdurun. Sonra 15 bin istihdam sözünün peşinden koşun. İnsanları ben mi işsiz bıraktım ya!..