'Eskişehir bir tıkanma noktasına geldi. Partiliyi motive edecek unsurlar ortadan kalkmak üzere bunu Genel başkana ve ilgili kurullara ciddi biçimde izah edip önseçim yapılmasını sağlamak gerekiyor.
SAĞDUYU BİRİNCİ SIRAYA GETİRDİ
Eğer bir seçime denk gelen dönemde il başkanı olmaya devam edersem bunu sağlamak için elimden geleni yapacağım. Tabii bu partinin önünde eylem yaparak falan olmaz. Eskişehir'deki o iç mantığı ve realiteyi düzgün anlatmak gerekiyor. Üye yapısıyla ilgili hep tartışma yaşanıyor. Sağlıksız falan değil. 1987 seçimlerinde Genel Merkez 'tüm üyelerin katılımıyla önseçim yapılacak' dedi. Sonra bazı gayretkeş arkadaşlarımız binin üzerinde üye yaptı. Belli bir kişiyi milletvekili yapmak için. Sonra Cevdet Selvi önseçime girdi burada. İki kayınbiraderi bir de Ersen Bey… Başka kimsesi yoktu ama şöhretli bir adamdı. O yaptıkları bin üye olduğu gibi Cevdet Bey'e (Selvi) oy verdi. Milletvekili olsun denilen arkadaşa da oy verdi. O zaten ikinci sırada olacaktı. Üye yapılsa da yapılmasa da ikinci sırada olacaktı. Sağduyu birinci sıraya Cevdet Bey'i, ikinci sıraya Zeki Bey'i getirdi. Doğru bir tabloydu, o günün en doğru tercihiydi. 89'da belediye başkanlığında önseçim yapıldı. Selami Vardar ezici çoğunlukla kazandı. 91'de Kazım Bey'in birinci olduğu önseçim. Hepsinde isabet ettirmiştir. Bizim üyemiz sağduyusuyla neyi seçeceğini çok iyi bilir. O yüzden bizim üyemiz sağlıklı. O konuda hiç tartışma kabul etmem.'
BAŞKANLAR ÖNSEÇİMİ İSTER Mİ?
Bu sözler CHP İl Başkanı Sinan Özkar'a ait. Özkar ES TV'de katıldığı 'Soruyorum' programında CHP'nin üye yapısının sağlıklı olduğunu belirterek; milletvekili ve belediye başkan adaylarının önseçimle yapılması gerektiğini savundu. Özkar bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ters düşmüş oldu. Çünkü Büyükerşen CHP'de üye yapısının sağlıksız olduğunu düşünüyor. Özkar'ın dediği olur da Belediye Başkan adayları önseçimle belirlenirse ilginç tablolarla karşılaşabiliriz. Büyükşehir adaylığı için Yılmaz Büyükerşen ile Ahmet Ataç arasındaki önseçim yarışını kim kazanır? Odunpazarı'nda Kazım Kurt ile Erman Gölet arasındaki önseçimi kim kazanır? Mevcut Belediye Başkanları önseçime girmek ister mi? Mevcut milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel önseçimde istedikleri sıralarda yer alabilir mi? Şu bir gerçek ki yapılacak önseçim CHP'ye büyük heyecan getirir. Üyeleri canlandırır. Ben CHP Genel Merkezinin belediye başkanlıkları için önseçim yapacağını hiç düşünmüyorum. Genel Merkez, milletvekilliği için önseçim yapabilir. Ancak ilk üç sıraya mutlaka bir kontenjan milletvekili yazar…
NOT: Yarınki köşemde Sinan Özkar'ın örnek verdiği 1987 önseçimini ve sonuçlarını kaleme alacağım.
------------------------------------------------------------------------------------------------
VELİLERİ BAĞIŞ YAPMAYAN ÖĞRENCİLER RENCİDE EDİLDİ
Soner Yüksel'in her sabah sunduğu ve büyük beğeniyle izlediğim Dokuz Onbeş programında dün eğitim ile ilgili bir skandal olay ele alındı. Soner Yüksel'in iddiasına göre; Suzan Gürcanlı İlkokulu'nda Okul Aile Birliği Yöneticileri sınıf sınıf dolaşıp, velileri okula bağış yapan öğrencileri, bağış yapmayanlara alkışlattırmış. Aileleri bağış yapmayan öğrenciler teşhir edilmiş. Velileri bağış yapmadığı için sınıfta rencide edilen öğrenciler haklı olarak artık okula gitmek istemiyormuş. Kentte çalıştığı işyerlerinden aylardır maaş alamayanlar var. İşsizler var. Fakirler var. Parçalanmış aileler var. Bu durumdaki kişilerin çocuklarının ne günahı var? Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için bu çocuklar bir eğitim yuvasında nasıl rencide edilebiliyor? Okul Müdürü bu vicdansızlığa nasıl müsaade etti. Bu çocukların bozulan psikolojisinin hesabını kim verecek? Zorla bağış toplamak bir suç değil mi? Son yıllarda Eskişehir'e gelmiş en başarılı Valilerden birisi olan Azmi Çelik bu iddialarla ilgili derhal soruşturma açmalıdır. Maddi durumu iyi olmayan çocuklara bu vicdansızlığı yapanlar ve bunun olmasına izin veren okul yöneticileri en ağır şekilde cezalandırılmalı.
---------------------------------------------------------------
KEŞKE KAZIM KURT'U DA ÇAĞIRSAYDI
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca ile birlikte Hamamyolu Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Ünlü ziyaretle ilgili twitter hesabında yaptığı açıklamada; 'Odunpazarı Belediyesi Hamamyolu Projesi ile sökülen ağaçların olduğu bölgeyi yerinde inceledim. Çevre sakinlerinin görüşlerini aldım' demiş. Keşke Ünlü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u da arayıp, onu da çağırsaydı. Birlikte çalışmaları yerinde inceleseydi. Proje ve sökülen ağaçlarla ilgili direk Kurt'tan bilgi alsaydı, iyi olmaz mıydı? Gerçekten siyasi nezaket açısından kentte takdir edilen Ünlü'den ben bunu yapmasını beklerdim.
----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ahmet Bey ben asla tükürüğümü yalamam. 2019'da Eskişehir'de yapacağımız anketten sen birinci çıkarsan Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olursun.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: 30 Mart 2014'de anketten birinci çıkanı Odunpazarı Belediye Başkan adayı yapmayarak, tükürüğünüzü yalamıştınız ya!..