CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aylardır 'erken seçim' türküsü söylüyor! Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir teşkilat genel başkanlarının söylediği türküyü sanıyorum ya duymuyor ya da duymazdan geliyor.
İnsanlar elektrik, doğalgaz ve gıdaya gelen zamları protesto ediyor, hatta Kılıçdaroğlu, 'elektrik faturasını ödemeyeceğim' diyerek elektrik zammına tepki gösteriyorEskişehir teşkilatı ise herhalde hala kış uykusundan uyanamadı!
Pardon elektrik zammı ile ilgili açıklama yaptılar o kadar.
Birde CHP Gençlik Kolları bazen sahneye çıkıyor.
AK Partililer 'yapılan yüksek zamlar nedeniyle tepki gelecek' diye sokakta görünmüyor. CHP'de onlara ayak uyduruyor.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kasım da seçim var' dese 'Bu seçim de nereden çıktı?'diyerek şaşıracaklar.
Sahaya inmek için CHP'liler neyi bekliyorlar?
Yoksa 28 Şubat'ta 6 siyasi partinin genel başkanın bir araya gelecekleri, seçmenlerinde yapılacak açıklamayı merakla beklediği toplantıyı mı?
Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer de olmasa CHP'nin Eskişehir de varlığı belli olmayacak.
Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe teşkilatları kendi bölgelerini taramalı. Gündüz esnaf, tüccar, odaları ve sendikaları akşamları da kahve ziyaretleri yaparak her kesimin sorunlarını dinlemeli.
Bu ziyaretlerden sonra esnafın ve insanların talepleri rapor haline getirilerek genel merkezlerine göndermeliler.
'Nasıl olsa milletvekilleri geziyor, onlar iletiyordur' diye düşünülmemeli.
MİLLETVEKİLLERİ MESLEK ODALARINI ZİYARET ETMİŞ
Yazımı yazarken bir taraftan da e-posta kutumu kontrol ediyordum.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den gelen maili açtım.
Jale Nur Süllü ile birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde güven tazeleyen ve yeni seçilen meslek odalarının başkanlarına 'kutlama' ziyareti yapmışlar.
Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Bahar Bilen, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, Yaş Sebze ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek ile Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban ve yönetimlerine başarılar dilemişler.
Çakırözer ve Süllü yaptıkları açıklamada, 'Lokantacı, kahveci, kuaför, bakkal ve pazarcı esnafı başta olmak üzere tüm esnaflarımız artan enerji giderleri, maliyetler ve zamlar karşısında zor durumda. Artık esnafımızın sesi duyulmalı. Enerjide yapılan zamlar geri alınmalı ve KDV sıfırlanmalı' demişler.
'ELEKTRİK ZAMLARI GERİ ÇEKİLSİN'
Ziyaret ettikleri esnaf odaları başkanları ve yönetimlerinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer ve Süllü, artan enerji maliyetleri ve zamlar ile sektörlerin sorunlarını değerlendirmişler.
Lokantacı, kuaför, bakkal, kahveci ve pazarcı esnafı başta olmak üzere tüm esnafların benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Çakırözer ve Süllü, ziyaretlerinin ardından şu değerlendirmelerde bulunmuşlar: 'Lokanta, kahveci, pazarcı, kuaför, bakkal esnafımızın talepleri ortak. Artan enerji fiyatları, maliyetler ve zamlar esnafımızı zora sokmuş durumda. Bakkal ve bayi esnafı bir yandan zincir marketlere, haksız rekabete karşı mücadele verirken, diğer yandan elektrik faturaları yüzünden buzdolaplarının fişini çekerek, dükkanının ışıklarını yakmayarak zamlara karşı ayakta kalmaya çalışıyor. Kahveci esnafı elektrik ve doğalgazda faturalarını ödemekte zorluk çekiyor. Elektrik, yakıt ve temizlik giderlerinin günlük 100 lira olduğunu söyleyen esnaf, şeker, çay, Bağ-Kur derken satılan çayın maliyetleri karşılamadığını, işlerin %50'sini kaybettiklerini söylüyor. Elektrik, mazot, nakliye giderleri ve üretim maliyetlerinin artmasının önüne geçemeyen saray rejiminin beceriksiz ekonomi yönetimi sonucu tarlada üretici para kazanamıyor, pazarda esnaf satış yapamıyor, vatandaş pazar filesini dolduramıyor. Elektrik zamları geri çekilsin, elektrik ve doğalgazda KDV sıfırlansın.'
* * *
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'da, esnafın elektrik tarifelerinin yeniden gözden geçirileceğini söylemişlerdi.
Esnaf ve sanatkarlar ile dar gelirli ve sabit maaşlılar yapılacak yeni düzenlemeyi adeta dört gözle bekliyor.
Yeni tarife bakalım bu kesimlerin beklentilerine nasıl cevap verecek?
* * *

Anadolu Üniversitesi İLK ÜÇTE
Eskişehir'deki üniversiteler gerek Türkiye genelinde gerekse yurt dışında seslerini duyurmaya başladılar.
Buda Eskişehirlileri gururlandırılıyor.
Anadolu, Eskişehir Osmangazi ve Teknik Üniversitelerimizin başarı grafikleri her yıl yükseldikçe, yükseköğrenim görecek öğrenciler tarafından'tercih edilen üniversiteler' arasında ilk sıralarda yer almaya başladılar.
* * *
Anadolu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hazırlanan 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021'deki beş farklı başlıkta ilk üçte yer aldı.
Türkiye'deki üniversitelerin 2021 yılında göstermiş oldukları performansların değerlendirildiği YÖK tarafından hazırlanan 'Üniversite İzleme veDeğerlendirme Genel Raporu 2021'de pek çok alanda başarı gösteren üniversiteler sıralandı.
Üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetleriyle bunlara bağlı çıktılarının incelendiği raporda Anadolu Üniversitesi,'Ar-Ge, Proje ve Yayın, Uluslararasılaşma, Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk' kategorilerinde yer alan beş farklı başlıkta ilk üçte yer alma başarısı gösterdi.
'YÖK Raporu'nda Anadolu Üniversitesi'nin
köklü geçmişi ve kalitesi fark oluşturdu'

Rapora göre Anadolu Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonunun bir parçası olarak sunduğu nitelikli yükseköğretim hizmetleriyle 'Yabancı uyruklu öğrenci sayısının en yüksek olduğu üniversiteler' başlığında birinci oldu.
Rekabetçi ve gelişim odaklı eğitim anlayışının bir parçası olarak kazanılan başarılar ise Anadolu Üniversitesi'ni 'Alınan ödül ve nişan sayısının en yüksek olduğu üniversiteler' başlığında birinciliğe taşıdı.
Anadolu Üniversitesi 'Merkezi bütçe dışı gelir oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri' başlığında da birinci oldu.
'Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk' kategorisi altında belirlenen 'Dezavantajlı gruplara yönelik düzenlenen faaliyet sayısının yüksek olduğu üniversiteler' başlığında ikinci olma başarısını gösterdi.
Anadolu Üniversitesi, 'Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın' kategorisinde değerlendirilen 'Ar-Ge'ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu üniversiteler' başlığında ise üçüncü olarak 2020 yılında da olduğu gibi YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'nda beş farklı başlıkta ilk beş üniversite arasında yer alma başarısı gösterdi.
'Birçok alanda önemli başarılar
ortaya koyduğumuz bir yıl oldu'
Rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, '2021 yılı da 2020 yılında olduğu gibi akademik kadromuzun özverili çalışmaları ile birçok alanda önemli başarılar ortaya koyduğumuz bir yıl oldu. Üniversitemizi başarı sıralamalarında daha üst sıralara taşımak için tüm kadrolarımızla birlikte titiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu vesileyle ortaya koyduğumuz başarıya katkı sunan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.
* * *

'FUAR ALANINDA KONGRE YAPMANIN BEDELİ 50 BİN LİRA'
Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası'nın 19 Mart'ta yapılacak genel kurulu öncesi salon tartışması yaşanıyor.
Başkan adaylarından Süleyman Çöken, odanın 2 bin 500'e yakın üyesinin olduğunu bu nedenle odaya ait iki düğün salonu açılsa bile üyelerin tümünü almayacağını, pandeminin devam ettiğini, sosyal mesafe kurallarının uygulanmasının mümkün olamayacağını belirterek genel kurulun Ticaret Odası'nın 5 bin kişilik kapasitesi olan Fuar Merkezi'nde yapılmasını önermişti.
'Ben Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile görüştüm. Kira bedeli talep etmeyecekler' demişti.
Geçtiğimiz pazar günü mevcut başkan Suat Er'in destek verdiği Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı aynı zamanda odanın başkan vekili olan Kadir Ağar basın toplantısında yönetim kurulu üyesi adaylarını tanıttı.
Tanıtım öncesi mevcut başkan Suat Er konuştu.
Önceki seçimlerde de üç başkan adayının yarıştığı seçim yaptıklarını, odanın alt üstlü iki düğün salonunu sinema düzenine getirdiklerinde bin 500 kişi çok rahat aldığını belirterek, 'Fuar Alanı'nda kongre yapmanın bedeli 50 bin lira. Bu odaya yüklü bir maliyet getirir' dedi.
'ADAYLARDAN BİRİSİ GEÇEN DÖNEMDE ADAYDI'
'Bu adaylarımız bir tanesi geçen dönemde karşımıza çıkan, galericilik yapan bir arkadaşımız. Öbür arkadaşımız da Emek mahallesinde oturan ben onu halk otobüsçü olarak biliyordum, bizde halk otobüsçüsü olarak kaydı var. Biz bugüne kadar kimseye belden aşağı vurmadık, kimseye çamur atmadık, kimseye iftira atmadık. Bu arkadaşlarımızda adaysa benim de onlardan ricam çamur atmasınlar. Belden aşağı vurmasınlar. Varsa bir şeyler iftira atmasınlar, gerçek olarak söylesinler' diyerek seçimin şoför esnafına yakışır olgunlukta yapılmasını önerdi.
* * *
Başkan adayı Kadir Ağar ise, 'Özellikle pandemi döneminde şoför esnafımızın mağdur olmaması için elimizden gelen mücadeleyi sergiledik. Bakanlık ve federasyonumuz ile esnafımıza yönelik daha iyi koşulların sağlanması için seferber olduk. Sorunlarımızı ve çözüm yollarını iyi biliyorum. Odadaki tecrübem ile yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte şoför esnafının yanında olmayı sürdüreceğim' dedi.
* * *
Genel Kurul öncesi iplerin gerildiğini görüyorum.
Bu inşallah genel kurulun yapılacağı salona yansımaz.
Temennim demokratik bir ortam içerisinde seçim sürecinin yaşanması…
* * *

SPOR TOTO ESKİŞEHİRSPOR'UN ALACAĞINI ÖDEYECEK
Eskişehirspor Kulübü'nün Spor Toto Teşkilatı'ndan 7 Milyon lira alacağı var. Bu para yaklaşık 7 yıldan beri ödenmiyordu.
Paranın ödenmesi konusunda Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından '2 aydan beri Spor Teşkilatı Başkan'ından randevu talep ediyorum. Randevu talebime bir cevap verilmedi. Birilerinin randevu ve paranın ödenmesi konusunda aracı olmasını bekliyorum' paylaşımı yapmıştı.
Şimşek'in paylaşımına AK Parti MKYK üyesi eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, sosyal medya hesabından yanıt vererek randevunun alındığını paylaşmıştı.
Mehmet Şimşek, Başkan Vekili Erkan Koca, Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Namık Akdoğan Ankara'ya giderek önce Eskişehirli Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici ile görüştüler.
Sonra Spor Teşkilatı Başkanı ile.
Görüşme sonunda Spor Toto Teşkilat Başkanı, Eskişehirspor Kulübü'nden eksik iki evrakın tamamlanmasını istemiş. Ardından da paraya temlik konulduğunu bu nedenle kulübe değil alacaklılara ödeneceğini söylemiş.
* * *
Alacaklılar Eskişehirspor Kulübü'nün Spor Toto Teşkilatı'ndan alacağı paraya temlik koydurmuş. O nedenle paranın kulübe ödenmesi yasal olarak mümkün değil.
Olsunparanın alacaklılara ödenmesi kulübün borcunun hiç olmazsa 7 Milyon lira azalacağı demektir. Bu da kardır.
Çünkü borçların bazıları dövizle endeksli yapılmış.
Döviz arttıkça borç miktarı da artıyor.