AK Parti İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen temayül yoklamasında konuşan İl Başkanı Süleyman Reyhan, “Teşkilat mensuplarımız gönüllerinde hangi aday varsa onu yazabiliyorlar. Demokrasinin gereği. Siyasi partiler bunun için var. Doğru zaman bu zamandır diyoruz. Doğru adamlarla doğru kararı vereceğiz” dedi.

HABER:

Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti

Gökmeydan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen temayüle, teşkilat mensupları tarafından yoğun ilgi gösterildi. Temayülün 81 ilde 10.00-16.00 arasında gerçekleştirildiğini ve e-temayül uygulaması ile sonuçların 16.00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olacağını söyleyen İl Başkanı Süleyman Reyhan, temayülün demokrasinin gereği olduğunu dile getirerek, “Teşkilat mensuplarımız mevcut belediye başkanımızın olduğu yerlerde belediye başkanımızla ilgili kanaatlerini belirtiyorlar. Ayrıca alternatif isim önerisi varsa, bu isimleri en fazla 3 isim olmak üzere yazabiliyorlar. Tek isim de yazabiliyorlar. Aday adayı olmasına gerek yok. Gönüllerinde kim varsa onu yazabiliyorlar. Bizim belediye başkanımızın olmadığı ilçelerde ister aday adayı olsun ister olmasın hem mevcut adaylardan hem de gönüllerindeki adayları yazabiliyorlar. İlçelerimizden gelen teşkilat mensuplarımız aynı zamanda büyükşehirde belediye başkanı olarak kimi görmek istiyorlarsa bunun için de oy kullanabiliyorlar. Demokrasinin gereği. Siyasi partiler bunun için var. Büyük bir heyecan var. İnşallah bu dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti hizmetleriyle buluşturacağız. Biz tüm ilçelerimizi AK Parti’nin 22 yıllık iktidarında Eskişehir’imizde tüm ilçeleri AK Partili yaptık. O zaman bu zamandır diyoruz. Doğru zaman bu zamandır diyoruz. Doğru adamlarla doğru kararı vereceğiz. Eskişehir AK hizmetlerden yararlanacak. Temayülümüz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TEKRAR ANKET YAPILACAK

Temayülde öne çıkan adayların tekrar ankete sokulacağını söyleyen Reyhan, “Bizim adaylarımızda aradığımız özellikler, ana kriterimiz tevazu, samimiyet ve gayrettir. Temayül kriterlerimizden biri. Bu temayül neticesinde öne çıkan adaylarımız Genel Merkezimizce 50 binin üzerindeki ilçelerde tekrar ankete sokulacak. Genel Merkezimiz doğru adayı bulana kadar araştırmalar yapıyor. 15 Ocak itibariyle tüm aday adaylıkları bitmiş olur diye düşünüyoruz. Temayül sonuçları saat 16 itibariyle Cumhurbaşkanımızın önünde olacak. Bu sonuçları sadece Cumhurbaşkanımız bilecek. E-temayül uygulaması, elektronik bir uygulama. Herkes kartını okutuyor ve anında Genel Merkez’e gidiyor” diye konuştu.

Kaynak: BERİVAN HALİS