Gençler, gezi boyunca şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

Likya Gençlik Değişimi ile Kültürler Buluştu

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından organize edilen “Likya Gençlik Değişimi” programına, Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri gençlik birimlerinden gönüllü gençler katıldı. Eskişehir’in kültürel ve tarihi dokusunu yakından tanıyan gençler, şehre hayran kaldıklarını belirtti.

Tarihi ve Kültürel Geziler Düzenlendi

Program kapsamında gençler, Eskişehir’in önemli turistik ve kültürel alanlarını gezdi. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark, Odunpazarı Kent Müzeleri Kompleksi ve Frig Vadileri gibi yerlerde yapılan gezilerle şehrin kültürel mirası tanıtıldı. Gençler, Eskişehir’e hayran kaldıklarını ifade ederek, kendilerine bu imkânı sunduğu için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti.

Katılımcıların Görüşleri

İzmir’den katılan Dilara Şengel, programla ilgili düşüncelerini paylaşarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Genç İzmir ekibiyle Likya Gençlik Değişim programı kapsamında Eskişehir’e geldik. Dün çeşitli müzeleri gezdik, Antalya ve Eskişehir ekipleriyle tanıştık. Şu anda Frig Vadileri’ni geziyoruz ve bu gezi bize çok fazla kültürel deneyim katıyor.” dedi.

Eskişehir’in Tarihi Tanıtıldı

Eskişehir'de geçici dövmelere büyük ilgi Eskişehir'de geçici dövmelere büyük ilgi

Likya Gençlik Değişim programının üçüncü gününde olduklarını belirten Burcu Keklik ise, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Eskişehir’in tarihini tanıyoruz. Rehberimiz bize Frig Vadileri hakkında bilgi verdi. Program dolu dolu geçiyor, hepimiz çok mutluyuz.” diye konuştu.

Ortak Çalışmalar ve Kültürel Alışveriş

Gençlerin ortak çalışmalar yapmasına vurgu yapan Anıl Ülker, “Antalya ve Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Diğer şehirlerden aldığımız kültürleri buraya nasıl aktarabiliriz ve ortak projeler nasıl geliştirebiliriz? Bunun üzerine bilgi alışverişi yapıyoruz.” dedi.

Eskişehir’in Kültürüne Hayran Kaldılar

Antalya’dan gelen Can Uçar, Eskişehir’in kültürünü ve yemeklerini tatma fırsatı bulduklarını belirterek, “Eskişehir’in zengin kültürel mirasını ve lezzetlerini deneyimleme şansımız oldu. Bu fırsatı bize sundukları için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni Dostluklar Kuruldu

Antalya’dan katılan Damla Taştepe ise, “Eskişehir’de çok güzel zamanlar geçirdik. İzmir ve Eskişehir’den arkadaşlarımızla tanıştık ve yeni dostluklar edindik. Bu imkânı sağladıkları için belediyelere çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezi’nden Etkinlik Çağrısı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi yetkilileri, gençlere yönelik etkinliklerin devam edeceğini ve bu etkinliklerin Büyükşehir Gençlik Merkezi'nin @ebbgenclik sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi