Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kamuya ait taşınmazların satışına ve ülkedeki vergi adaletsizliğine dikkat çekerek, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Yalaz, erken seçim çağrısında bulundu.

Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti

"Vergide Adalet Kalmadı, Şeffaflık Yok"

CHP İl Başkanı Yalaz, açıklamasında kamuya ait taşınmazların satışının 2024 yılının ilk sekiz ayında 8,1 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. AK Parti hükümetinin son döneminde her alanda yıkıcı tahribata yol açtığını ifade eden Yalaz, “Ne vergide adalet kaldı ne de iktidarda şeffaflık” sözleriyle mevcut yönetimi eleştirdi.

"Vergilerimiz Nereye Gidiyor Bilmiyoruz"

Vergi konusuna da değinen Yalaz, “2024 yılının ilk 8 ayında 4 trilyon 401 milyar TL vergi ödedik. Bu, saniyede 209 bin 571 TL vergi ödemek anlamına geliyor. Buna rağmen ülke bütçesi sürekli açık veriyor. Vergilerimizin nereye harcandığını bilmiyoruz. Hükümet, kamu kaynaklarını şeffaf bir şekilde kullanmıyor” dedi.

"Erken Seçim İstiyoruz!"

Yalaz, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu değerlendirerek, mevcut yönetimin sorunlara çözüm üretemediğini belirtti ve “Bir an önce erken seçim yapılmalı” çağrısını yineledi. Yalaz, halkın adaletli bir yönetim istediğini ve bunun için seçimlerin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi