Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü! Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü!

Ülke gündemini değerlendiren Destici, BBP’nin yeni İl Başkanı Taha Baksan’ı da kamuoyuna tanıttı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Eskişehir’e gelen BBP Lideri Mustafa Destici düzenlediği kahvaltılı programda kentin basın mensuplarıyla buluştu. Destici burada dünya ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Destici’nin gündeminde ilk olarak Ankara’nın Keçiören İlçesinde sahipsiz köpeğin küçük yaştaki çocuğa saldırısı vardı. Artan köpek saldırılarına dikkat çeken Destici hükümetin konuyla ilgili ivedi bir şekilde önlem almasını istedi. Destici özellikle 1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu tür hadiselere ilişkin yayımladığı tamimi örnek göstererek, gerekirse bu tamimin uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

ATATÜRK’ÜN ONAYLADIĞI TAMİM UYGULANSIN

Destici, “Ülkemizde maalesef son günlerde artan köpek saldırıları var. Başıboş dolaşan köpekler bugüne kadar pek çok vatandaşımıza, küçük yaşta savunmasız çocuklarımıza saldırıyorlar. En son Ankara Keçiören’de okula giderken 9 yaşındaki Tunahan’ın başına geldi. Ve maalesef görüntüler hepimizi derinden üzdü. Olayın vahametinin kabul edilemez ve dayanılamaz boyutta olduğunu görüyoruz. Hepimiz elbette ki Allah’ın yarattığı tüm canlılara karşı insanlık gereği merhamet duygusuna sahibiz fakat bir de bu hayatın bir düzeni ve nizamı var.  Dolayısıyla bu düzeni muhafaza etmek zorundayız. Bunun için bugüne kadar maalesef bazı belediyelerimiz, yöneticilerimiz bu konuda birkaç sözde hayvan hakları savunucularının yaygaralarına teslim olmuşlardır ve maalesef insan hayatı bu konuda tehlikeye atılmıştır. Bu mesele sadece bugünün meselesi değildir. 1932 yılında Atatürk’ün onayıyla bir tamim yayımlanıyor. Bu tamimin birinci maddesi şudur: Sahipsiz olan bütün köpekler ithaf edilecektir. İkinci madde: Şehirlerde sahipli olarak gezen köpeklerin ağız ve burun kısmında mutlaka maske ya da tasma olacaktır. Üçüncü madde: maskesiz, yani ağız kısmı emniyete alınmamış olan köpekler de sahipli olsa dahi ithaf edilecektir. Dördüncü madde: Köylerde bulunan ve sahipli olan köpekler gündüz kesinlikle salınmayacaktır, gece ise bekçi nezaretinde serbest bırakılacaktır. Bunlar 1932 yılında Atatürk’ün onayıyla çıkarılmıştır. O dönemin de problemi olan bu mesele kesilip atılmış ve gereği yapılmıştır. Bugün de mutlaka ama mutlaka gereğinin yapılması gereklidir. Biz şunu diyoruz; o tamim gibi hepsi ithaf edilsin demiyoruz. Sahipsiz olanlar toplansın. Bir hayvan barınağında bunlar muhafaza edilsin, canları korunsun. Biz insan hayatının yanındayız. Bununla ilgili ivedi önlem alınması ifade ediyoruz. Çok açık ve net söylüyorum. Gerekirse bunun önüne geçmek için Atatürk’ün 1932’de tamiminin uygulamaya geçmesini de buradan öneriyorum” dedi.

İSRAİL KADAR ABD’DE SUÇLUDUR

Destici İsrail’in Filistin’de devam eden saldırılarına ilişkin açıklamasında ise İsrail Ve Amerika Birleşik Devletlerine tepki gösterdi. Destici, “Yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Maalesef terörist ve Siyonist İsrail Gazze’de hunharca saldırılarına devam ediyor ve bu saldırılarda hayatını kaybeden masum insan sayısı 18 bine ulaştı. Bunların yarıdan fazlası çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Maalesef dünyada halkların tepkileri var ama yöneticiler sessiz. Tabii burada İsrail kadar bu katliamların bir diğer sorumlusu da ABD’dir. ABD’nin desteği olmadan İsrail’in bu şekilde saldırıları gerçekleştirmesi ve saldırılara devam etmesi mümkün değildir. ABD Bazen kongre onayıyla bazen onay dahi beklemeden İsrail silah, bomba yardımı yapmaya devam ediyor. Maddi yardımlarını sürdürüyor. Bununla da yetinmiyor, en son BM Güvenlik Konseyi bir insani ateşkes çağrısı yaptı. Burada da bu çağrı ABD tarafından veto edildi. Onun için bizlerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve dünyadaki bu sisteme itiraz eden bazı cesur siyasetçilerin sözlerinin bu düzene BM’deki bu yapılanmaya karşı olmalarının ne kadar haklı olduğu bir kez daha da göstermiş oldu. Onun için evet dünya 5’den büyüktür. Ama maalesef halen uygulama maalesef 5, dünyadan büyüktür şeklinde devam ediyor. İşte bu sistemin değişmesi gerekiyor. Allah orada katil İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Gazze halkının yar ve yardımcısı olsun. Kalbimiz de, desteğimiz de Filistin halkıyla birliktedir” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET EN AZ İKİ KEZ TESPİT EDİLMELİ

2024’de uygulanacak olan yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Destici asgari ücretin yılda tek zam kararına da tepki gösterdi. Türkiye’deki yüksek enflasyona dikkat çekeren Destici asgari ücretin yılda en az iki kez tespit edilmesinin gerekli olduğunu ve bu konuda hükümetin etraflıca düşünmesi gerektiğini söyledi. Destici, “Asgari ücretle ilgili biz geçtiğimiz yıllarda asgari ücret yılda bir kez tespit ediliyordu. Enflasyon yüzde 50’lerin üzerine çıkıp hatta bazı dönemlerde yüzde 100’e yaklaştığında biz bunun işçilerimize bir haksızlık olduğunu ve yılda en az iki kez tespit edilmesi gerektiğini teklif ettik. Neticede değerlendirildi ve bu uygulamaya geçti. Şimdi yüksek enflasyon devam ediyor. Önümüzdeki 2024 yılında enflasyon beklentisi de yüzde 50 civarında… Enflasyonun yüzde 50 ve üzeri olduğu yerde bir ülkede asgari ücret yılda bir kez tespit edilip ve bir yıl boyunca asgari ücretli bu rakama mahkum bırakılırsa ona haksızlık olmaz mı? Zaten en düşük çalışma maaşından bahsediyoruz. Onun için enflasyon tek haneli rakamlara inene kadar asgari ücret ülkemizde en az iki kez tespit edilmeye devam etmelidir. Bundan hiç kimse taviz vermemelidir. Hükümetin bu konuyu tekrar etraflıca değerlendirmesini ifade ediyorum” açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET 17 BİN TL OLMALI

Destici 2024 asgari ücretinin ise 17 bin TL civarında olması gerektiğini söyleyerek, “Peki yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak, ne kadar olmalı? Görünen şu ki; Enflasyon artışı ve bunun üzerinde bir refah payı. Enflasyonun şu an yüzde 40’lara yakın olduğunu düşünürsek 15 bin TL seviyesinde olacağını görüyoruz. Biz burada BBP olarak bu rakamın en az 17 bin TL civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

17 ARALIK’TA SEÇİM STARTINI VERECEĞİZ

Destici son olarak yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuştu. Büyük Birlik Partisi olarak seçim çalışmalarına başladıklarını dile getiren Destici Türkiye’nin her yerinde aday çıkarabilecek güce ve kudrete sahip olduklarını belirtti. Destici, “Tabi bir yerel seçime gidiyoruz. BBP olarak biliyorsunuz son genel seçimlerde 81 İl’in 87 seçim çevresinin tamamında kendi adımız, kendi amblemimiz ve kendi adaylarımızla seçimlere katıldık. Bir önceki yerel seçimlerde biz 1392 seçim çevresinde sadece dörtte birinde aday göstermiştik. Sonuçta da yüzde 2 civarında oy almıştık. Cumhur ittifakının adaylarını desteklemiştik. Bir pazarlığa bağlı olarak tek taraflı bir destek açıklamasında bulunduk ve yerine getirdik. Bu yerel seçimlerle ilgili BBP olarak bizim bir kere şunu herkesin bilmesi gerekir. Başta Büyükşehirler ve İl belediyeleri olmak üzere bu 1392 belediyenin seçim çevresinin tamamında BBP’nin aday çıkaracak, aynı zamanda meclis üyeliklerinde ve il genel meclisinde teşkilat yapısı da, üye sayısı da, gücü de, kudreti de vardır. Biz buna BBP olarak hazırız. Tabii bütün teşkilatlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Önümüzdeki Pazar günü 17 Aralık’ta Ankara Genel İstişare Toplantımızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla burada da seçim startını vermiş olacağız. Ben şimdiden seçimlerin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

İTTİFAK İLE İLGİLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEDİ

Cumhur ittifakıyla ilgili son durumu değerlendiren Destici ortak aday konusunda şu ana kadar bir görüşme gerçekleşmediğine dikkat çekerek, “Biz BBP olarak her yerde aday çıkarma gücümüz de hazırlığımız da var. Ama Cumhur ittifakının da bir parçasıyız. Binaenaleyh cumhur ittifakı olarak yerel seçimlerle ilgili oturup konuştuğumuz da elbette ki ülkemizin şehirlerimiz, milletimizin menfaatlerini gözeteceğiz. Elbette ki cumhur ittifakı 2016’da hain darbe girişimi gecesi sokakta kurulmuş bir ittifak. Bunun bir ruhu var. O da devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü ve milletin istikbalini ve istiklalini öncelemektir. Dolayısıyla da bunu biz asla yabana atmayız ve mutlaka dikkate alırız. Ve burada bir araya gelinip konuşulduğunda elbette ki BBP olarak ittifakta bulunmanın bir gereği olarak diğer ittifak gruplarımızla birlikte görüşerek ortak aday çıkarılacak yerlerde olacaktır. Bunlar henüz netleştirilmemiştir. Biz bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımızla konuştuğumuzda gündeme geldi ve kendisi de heyetlerimizin görüşmesi noktasında düşüncelerini ifade etmiştir.  Şu ana kadar AKP heyeti ya da diğer ittifak ortaklarımız ile bir görüşmemiz olmadı ama muhtemeldir ki önümüzdeki günlerde bu görüşme gerçekleşecektir. Bu görüşme gerçekleştiğinde durum netleşecektir” ifadelerine yer verdi.

Desitici açıklamalarının ardından Büyük Birlik Partisinin yeni Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan’ı kamuoyuna tanıttı.

BBP Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan da yerel seçimlere gidilen bu süreçte ellerinde gelen her şeyi yapacaklarını ifade ederek, “İnşallah BBP olarak ve Cumhur ittifakı olarak Eskişehir’de zafere taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Şener Çetin