Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu projeyle, şehrin kültürel ve tarihi değerleri vatandaşlara tanıtılmaya devam ediyor.

Kültürel Mirasla Buluşma Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasa olan ilgiyi artırmak ve şehir sakinlerine tarihi zenginlikleri tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” projesi çerçevesinde yeni bir gezi düzenledi. Daha önce Erenköy, Sütlüce ve Gündoğdu Mahallesi sakinleri ile emeklilere yönelik düzenlenen turların ardından bu kez Şarhöyük ve Gazipaşa Mahallelerinden vatandaşlar tarihi Frig Vadilerini gezdiler.

Frig Vadileri’nde Tarihe Yolculuk

Gezi kapsamında mahalle sakinleri, Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkayası ve Platformu, Kümbet Vadisi’ndeki Aslanlı Mabet ve Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi gibi tarihi ve kültürel alanları ziyaret ettiler. Ayrıca, Seyitgazi Seyir Terası'ndan bölgenin eşsiz manzarasının keyfini çıkarma fırsatı buldular.

Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor! Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor!

Vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesine Teşekkür

Gezi sırasında ilk defa gördükleri tarihi alanlara hayran kalan mahalle sakinleri, Eskişehir'in en önemli kültürel değerlerinden biri olan Frig Vadilerini ziyaret etmenin heyecanını yaşadılar. Bu anlamlı gezi için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi