5. Sınıf öğrencileri arasında en yaygın iskelet deformitesi olan skolyoz için tarama işlemleri başlatılacak.

Eskişehir Valiliği’nde gerçekleştirilen programda konuşan İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici, projenin Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından yürütüleceğini ve ailelerin onayıyla birlikte 5’inci sınıftaki tüm öğrencilere tarama yapılacağını açıkladı.

Bildirici, skolyozun görülme sıklığına değinerek, “Erken dönemde tespit edildiğinde çok kolay bir takım tıbbi müdahalelerle giderilebilecek bir sorun. Skolyoz tespit edilen çocuklarımızı hastanelere sevk edeceğiz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, projenin anlamlı olduğuna değinerek, “Bu gün itibariyle 5. sınıfta okuyan öğrencilerimizin sayısı 9 bin 556 kişidir. Valimiz liderliğinde skolyoz taramasının yapılması bizim için oldukça anlamlıdır. Sayın Bildirici, cerrahi müdahale olmadan öğrencilerimizin egzersizlerle de tedavi edilebileceğini söyledi. Katkılarından dolayı Sağlık Müdürümüze ve Valimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy, temel amacımız bu tür bir rahatsızlığı olan öğrencimiz varsa önceden tespit edip tedavilerini sağlamak ve sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir gelecek, sağlıklı bir gençlik ortaya koymaktır. Temennimiz hiç olmaması yönünde ama varsa da bir kişiyi bile tedavi etsek bizim için oldukça önemli ve kıymetlidir. Bu konuda velilerimizin de duyarlı olmasını ve bu çalışmaya izin vermelerini önemsiyoruz. Protokolümüzün ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sezon sonu indirimleri: Eskişehir'de alışveriş yoğunluğu Sezon sonu indirimleri: Eskişehir'de alışveriş yoğunluğu

Konuşmalarının ardından protokol imzaları atıldı.

Kaynak: Haber Merkezi