Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Salı günü açılacak olan Kent Lokantaları hakkında konuşan Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Fesih Bingöl, “Belediyenin gelirinden alıp oraya aktarırsanız bu haksızlık olur. Bunun için bir fon kurulmalı” dedi.
Parti binasında düzenlenen haftalık Pazar toplantısında konuşan SP İl Başkanı Fesih Bingöl, İsrail’in Lübnan saldırılarına tepki gösterdi. Bingöl, “İsrail, Lübnan’da çağrı cihazları üzerinden bir dehşet saçtı. Şu anda 20 ölü, 3 binden fazla yaralı var. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KRİZE KARŞI TEDBİR ALINMALI

Ekonomik krize de değinen SP’li Bingöl, hükümeti eleştirdi. “EYT’liler yakında ekonomik krizin temel sebebi ilan edilirse şaşırmayalım” diyen Bingöl, “İktidar günah keçisi arıyorsa biz kendilerine yardımcı oluruz mesela, köprüler için araç garantisi, hastaneler için hasta garantisi, gözleri ışıldayan hazine ve maliye bakanları, Kur Korumalı Mevduat için ödenen farklar, faize giden alın terleri, haraç mezat satılan kamu malları, birden fazla maaş alan bürokratlar, çiftçinin elinden alınarak tekelleştirilen tarım, Suriye politikasının maliyeti, Mısır politikasının maliyeti, körfez ülkelerine dönük politikanın maliyeti, yolsuzluk ve ihale fesatlarının maliyeti. İktidar boş yere uğraşmasın hukukta, dış politikada, ehliyet ve liyakat meselesinde rasyonel hale gelinmeden; yolsuzluk, kayırmacılık ve ekonomik fesatçılığı ciddi manada önleyici tedbirler almadan ekonomik rasyonalizmleri hiçbir anlam ifade etmez” diye konuştu.

Eskişehir ülkü ocaklarından öğrencilere destek! Eskişehir ülkü ocaklarından öğrencilere destek!

HAKSIZLIK OLUR

Eskişehir’de Salı günü Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak olan kent lokantası için belediye gelirlerinden finanse edilmesini doğru bulmadığını belirten Bingöl, “Kent Lokantaları önemli bir proje ama daha önce yerel seçimlerde ifade etmiştik Eskişehir’de şu an açıkta kalan ve yemek yiyemeyen binlerce insanımız var. Belediyenin gelirinden alıp oraya aktarırsanız bu haksızlık olur. Bunun için bir fon kurulmalıdır. Eskişehir’de hayır yarışında katkıda bulunmak isteyen iş adamları var. Onlardan alınan parayı bir yere toplarsınız ve o toplanan parayla kent lokantasının işletmesini ve masraflarını karşılayabilirsiniz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi