Ramazan arifesinde vatandaş çarşıda yoğunluk oluşturdu.  Bayram öncesinde son ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar çarşıya akın etti. Fakat kalabalığın aksine vatandaşlar fiyatları yüksek bulduğunu belirtirken, esnaf da geçmiş yıllara göre satışlarda azalma olduğunu dile getirdi.

"SIKINTILI BİR BAYRAM GEÇİRİYORUZ"
Çocuk kıyafetleri satan esnaf Ergin Orak, müşterilerin geçmiş yıllara göre yarı yarıya azaldığını ifade ederek, "Geçtiğimiz bayramlara bakarak hareketlilik zayıf. Eskiden adet satışımız daha çok olurdu ama insanların alım gücü düştüğü için geçmiş yıllara göre müşteride yarı yarıya azalma var. Vatandaş fiyatlara da bize de tepkili. Bizlik de bir şey yok bizim de neredeyse maliyetlerimiz yüzde 200 arttı. Çalışanlarımızın masrafları çok, kira giderleri arttı. Devamlı gelen müşterilerimiz fiyatlardan şikayetçi. Esnaf da sıkıntılı vatandaş da sıkıntılı. Sıkıntılı bir bayram geçiriyoruz" dedi.

"DAR GELİRLİYE HİTAP EDİYORUZ"
Diğer yandan dar gelirli vatandaş için indirim yaptığını ifade eden esnaf Ramazan Alay ise bu fiyatları gören vatandaşın yoğunluk oluşturduğunu dile getirdi. Alay, "Bayram öncesi işler çok iyi ilk defa bu kadar işlerin açıldığını gördüm. Fiyatlarımız hesaplı, vatandaşın alabileceği fiyatlara indirdik. Vatandaş da fiyatlarımızdan memnun kaldı. Biz dar gelirliye hitap etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Editör: Funda Morgül