Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Cuma Buluşmaları” adı altında 14 ilçeye bağlı 42 mahallede çiftçilere bilgilendirme toplantıları düzenledi. 25 Ekim 2024 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu toplantılar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal üretimi planlamak ve yeni destek modeli hakkında bilgi vermek amacıyla organize edildi.

Toplantılara katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Tepebaşı Beyazaltın Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya geldi. Burada, “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği toplantılarda, yeni destek programı ve tarımsal üretimin planlanması konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Eskişehir'de büyük duyarsızlık: Engelli yoluna... Eskişehir'de büyük duyarsızlık: Engelli yoluna...

Ayrıca, çiftçiler toplantı sonrasında yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirme imkanı buldu. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen bu geniş kapsamlı toplantılar, tarımsal üretimi daha verimli ve planlı bir hale getirmek adına atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ