Alınan bilgilere göre, başka bir hekime kayıtlı olan Y.C. adlı kadın, çocuğunu muayene ettirmek amacıyla aile hekimi A.D’ye başvurdu. Yapılan muayene sonucunda çocuğun sağlık durumunda bir sorun tespit etmeyen A.D, anne Y.C.’nin rapor talebini geri çevirdi. Rapor talebinin reddedilmesi üzerine sinirlenen Y.C, aile hekimine hakaret etmeye başladı ve ardından fiziksel saldırıda bulundu.

Y.C., doktorun başını evrak dolabına çarpmasına sebep olduktan sonra yere düşen A.D’nin kafasını defalarca yere vurdu. O sırada odadan gelen sesleri duyan hemşireler ve bekleme alanındaki hastalar müdahale ederek, saldırganı güçlükle durdurdu.

Eskişehir'de otobüs şoförleri isyanda: Sorun yine aynı! Eskişehir'de otobüs şoförleri isyanda: Sorun yine aynı!

Yaralanan aile hekimi A.D, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay üzerine sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarında kullanılan “beyaz kod” verildi ve kısa süre içinde olay yerine gelen polis ekipleri Y.C’yi gözaltına aldı.

Saldırgan Y.C.’nin, sedye ile hastaneye taşınan A.D’ye tehditler savurduğu ve “Rapor vermedin dayağı yedin. Senin parmaklarını da kıracağım” dediği öğrenildi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, saldırıya uğrayan aile hekimi A.D’yi Şehir Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. A.D’nin tomografi çekimlerinin yapıldığı ve müşahede altında tutulduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi