Eskişehir ve ilçeleri için 5 günlük hava durumu Eskişehir ve ilçeleri için 5 günlük hava durumu

KESK Eskişehir Şubeler Platformu,  TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerine tepki gösterdi. Hamamyolu Yediler Parkı’nda buluşan platform adına açıklamada bulunan KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu, “Biliyoruz ki, TÜİK yalan söylüyor. Biliyoruz ki, TÜİK, iktidarın talimatlarıyla, masa başı hesaplamalarla iktidarın daha baştan belirlediği rakamları açıklıyor” dedi.

Platform adına basın açıklamasını gerçekleştiren KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu, “TÜİK yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutmaya devam ediyor. TÜİK şaşırtmadı! Bugün bir kez daha milyonların hakkını gasp etmeye yol açacak enflasyon verilerini açıkladı. Yaşadığımız gerçek hayat pahalılığı ile ilgisi olmayan sanal rakamlar özellikle maaş zammı alacağımız dönemlerde daha da aşağı çekiliyor. Biliyoruz ki, TÜİK yalan söylüyor.  Biliyoruz ki, TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor. Biliyoruz ki, TÜİK, iktidarın talimatlarıyla, masa başı hesaplamalarla iktidarın daha baştan belirlediği rakamları açıklıyor” dedi. 1 Temmuz itibariyle hayata geçen elektrik zammının haziran ayı enflasyon hesaplamasında yer alamadığına dikkat çeken Durdu, “Bununla da yetinmediler başta akaryakıt olmak üzere iğneden ipliğe yapacakları zamları TÜİK’in altı aylık enflasyon hesaplamasının sonrasına bıraktılar. Bugün ve sonrasında zam yağmuru altında kalacağımızı geçmiş Temmuz aylarından da biliyoruz. İşin özü kamu emekçileri, emeklileri olarak yıllardır ne bütçeden hakkımızı ne de refahtan payımızı almadığımız gibi TÜİK eliyle her gün biraz daha yoksulluğa, sefalete terk ediliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ GELECEK İSTİYORUZ

Seslerini duyurmak için alanlarda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Durdu, “İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz demek için alanlardayız. Güvenli bir gelecek, güvenceli bir iş istiyoruz. En düşük kamu emekçisi maaşının temmuz ayı itibari ile eş ve çocuk yardımı, kira yardımı, ulaşım ve yakacak yardımı gibi sosyal yardım kalemleri ile yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını istiyoruz. Bu rakamın üç ayda bir yoksulluk sınırında yaşanan artışa göre güncellenmesini, üzerine her çeyrekte yaşanan büyüme rakamlarının refah payı olarak eklenmesini istiyoruz. Kamu emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı demokratik bir çalışma yaşamı istiyoruz. Yandaş konfederasyonlarla yapılan ve yoksulluğumuzu derinleştiren toplu satış sözleşmesi değil, grevli özgür ve gerçek toplu sözleşme istiyoruz” şeklinde konuştu. Durdu ayrıca sendikasız kamu emekçilerine de seslenerek birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy