Mehmet Çiçek Mihalgazi bölgesinde planlanan altın madenciliği faaliyetlerine karşı çıkarak, bu durumun bölgedeki tarım üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilere dikkat çekti. Çiçek, Mihalgazi’nin Eskişehir’in Akdeniz iklimine sahip, sıcak bir bölgesi olduğunu belirterek, burada yetişen sebze ve meyvelerin Eskişehir halkına kaliteli ve uygun fiyatlarla sunulduğunu ifade etti.

Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı orası oluyor! Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı orası oluyor!

Çiçek, "Mihalgazi, seracılığın yaygın olduğu bir bölge. Eğer bu alanda altın madenciliği yapılırsa, ürünlerimiz ciddi oranda zarar görecek. Bu durum hastalıkları artıracak ve halkın sağlığıyla oynanmış olacak. Altın madenciliğine karşı değiliz, ancak bu faaliyetler tarım alanlarında yapılmamalı. Tarım ve gıda her zaman gerekli" dedi.

Mihalgazi’de üretilen ürünlerin sadece Eskişehir’e değil, aynı zamanda İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlere de gönderildiğini vurgulayan Çiçek, "Bu sene Mihalgazi’den Romanya’ya bile ürün gönderilecek. Bu nedenle Mihalgazi tarımını desteklememiz gerekiyor. Eğer Mihalgazi’de tarım biterse, Eskişehir’deki sebze ve meyve fiyatları dört beş kat artar. Ürünler Antalya’dan gelir ve bu da zaten alım gücü düşük olan vatandaşımıza bir darbe daha vurur" şeklinde konuştu.

Çiçek, Mihalgazi tarımının korunması gerektiğini ve altın madenciliği gibi faaliyetlerin bu bölgede yapılmaması gerektiğini belirterek, tarımın önemini bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı