Eskişehir Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Akın Günyüzü, Şehit Nedim Ekmekçi Parkı'nda ya da yaygın bilinen ismi ile Kurtuluş Parkı'nda güvenlik kameralarının eksikliğine dikkat çekti. Özellikle yaz akşamları parkın kalabalıklaşmasıyla birlikte güvenlik sorunlarının da arttığını belirten Günyüzü, "Parkımıza güvenlik kamerası istiyoruz. İnsanlar burada toplanıyor, ancak aralarına sıkıntı çıkaran gençler de karışıyor. Aile terbiyesi görmemiş bu gençler, küfürlü konuşmalar ve kavgalarla çevredekileri rahatsız ediyor." dedi.

"Muhtarlığın çatısında uyuyanlar bile oldu"

Muhtar Günyüzü, park çevresinde yaşanan sorunların sadece rahatsız edici konuşmalarla sınırlı kalmadığını, tehlikeli durumların da ortaya çıktığını belirtti. "Geçenlerde muhtarlığımızın çatısında uyuyan gençler vardı. Ayrıca, yanımızdaki boş arsada bir çanta dolusu bıçak bulduk ve emniyete teslim ettik. Yasaklı madde kullanıldığından şüpheleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor! Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor!

Belediyeye çağrı: "Güvenlik kameraları şart"

Günyüzü, Odunpazarı Belediyesi'ne seslenerek, parkta güvenlik kameralarının acilen kurulması gerektiğini vurguladı. "Parkta bir olay olduğunda emniyet görevlileri güvenlik kamerası görüntülerini arıyor. Ancak çevredeki esnafların kameraları parkın büyüklüğü nedeniyle yetersiz kalıyor." diyen Günyüzü, mahalle sakinlerinin huzur ve güvenliği için bu talebin bir an önce karşılanmasını istedi.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı