Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eskişehirli vatandaşlar, çevre dostu ulaşım ve farkındalık konularında bilinçlendirilerek bu etkinliklere davet edilecek.

Bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası'nın teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olarak belirlendi. Etkinliklerin amacı, sosyal eşitliği artırmak, yol güvenliğini sağlamak, gürültü ve hava kirliliğini azaltmak ve şehirde daha iyi bir yaşam kalitesini vatandaşlara sunmak. Haftanın etkinlikleri ile Eskişehirliler, sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekilecek ve bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

ESPEDAL ve Tripy İndirimli Olacak

Tepebaşı Belediyesi, 2018 yılından bu yana Türkiye’de bir ilk olan akıllı ve elektrikli modellerle donatılmış ‘Paylaşımlı Bisiklet Sistemi’ ESPEDAL ve Tripy’yi hafta boyunca indirimli olarak sunacak. Bu uygulama, vatandaşların sürdürülebilir ulaşım alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü

18 Eylül Çarşamba günü saat 14.00-15.00 saatleri arasında, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda "Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü" etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlik, engelli bireylerin de bisiklet sürmenin keyfini yaşaması amacıyla gerçekleştirilecek.

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

Çocuk Şenliği

19 Eylül Perşembe günü saat 18.00-21.00 arasında, yine Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda çocuklar için şenlik düzenlenecek. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı bu şenlikte, çocuklar eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda hareketliliğin önemine dair farkındalık kazanacaklar.

Bugün Yollar Senin: Arabasız Gün Bisiklet Korteji

22 Eylül Pazar günü "Bugün Yollar Senin" sloganıyla düzenlenecek arabasız gün etkinliği, bisiklet korteji ile başlayacak. Saat 10.00’da Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’ndan başlayacak olan kortej, Sazova Yaşam Parkı’nda sona erecek. Bisiklet kortejinin ardından çeşitli etkinliklerin yer alacağı bir festival düzenlenecek. Festivalde, sürpriz hediye çekilişi de yapılacak.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, Eskişehirlileri bu anlamlı etkinliklere katılmaya ve sürdürülebilir ulaşımı desteklemeye davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi