Karagöz, kadınların hayatını tehdit eden bu düzenin karşısında birlikte mücadele edeceklerini belirtti ve şiddete uğrayan her kadının hesabını soracaklarını vurguladı.

"Kadınlar Yaşamlarını Cehenneme Çeviren Bu Düzenden Bıkmış Durumda"

Kadın cinayetlerine ve şiddet olaylarına dikkat çeken Nalan Karagöz, Türkiye'deki mevcut siyasi düzenin kadınların yaşamını çekilmez hale getirdiğini belirtti. Karagöz, "Bu çürüyen düzen kadınların yaşamını cehenneme çeviriyor. Erkek şiddeti, iktidarın kadın düşmanı politikalarından güç alıyor," dedi. AKP-MHP ittifakını hedef alan Karagöz, bu politikaların kadınların kazanılmış haklarına saldırdığını ve şiddeti teşvik ettiğini öne sürdü.

"Erkek Şiddeti ve Ceza Politikaları"

Karagöz, Türkiye'deki erkek şiddetinin faillerinin cezasız kaldığını ve bu durumun şiddet olaylarını daha da artırdığını belirtti. "Failleri cezasızlık politikaları ile ödüllendiren erkek adaletin ellerinde kadınların kanı var," diyen Karagöz, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ve 6284 sayılı kanuna yönelik saldırıların kadın cinayetlerinin artmasında etkili olduğunu vurguladı. Eylül ayında 34 kadın cinayetinin ve 20 şüpheli kadın ölümünün kaydedildiğini hatırlattı.

"Her Yer Suç Mahalli"

Kadınlara yönelik şiddet vakalarına dikkat çeken Karagöz, yaşanan acı olaylara değinerek; "Narin Güran katledildi, koskoca bir köy susuyor. İki yaşındaki çocuk tecavüz nedeniyle öldü. Beyoğlu'nda bir kadın tacize uğradı. 4 Ekim’de 19 yaşındaki Ayşegül Halit ve İkbal Uzuner, Semih Çelik isimli bir erkek tarafından canice katledildi. Her yer suç mahalli" şeklinde konuştu.

İki Eylül Caddesi'nde motosiklet denetimi: Ceza yağmuru! İki Eylül Caddesi'nde motosiklet denetimi: Ceza yağmuru!

"Kadınlar Güvende Değil"

Kadınların güvenliğinden endişe ettiğini belirten Karagöz, iktidarın cinayetleri önlemek için yeterli adımlar atmadığını söyledi. "Cinayet mahalli olan bu ülkede güvende değiliz. Cezasızlık politikaları ile katillere cesaret veren yargı ve siyasal iktidar sahipleri siz nasıl uyuyabiliyorsunuz?" diyerek iktidarı sert bir dille eleştirdi. Karagöz ayrıca, kadınların kendi güvenliklerini sağlamak için biber gazı ve elektro şok aletleri gibi ürünlere yöneldiğini ve bu ürünlerin fiyatlarının arttığını vurgulayarak, kapitalizmin bu korku ortamından da kar elde etmeye çalıştığını ifade etti.

"Kadınlar Olarak Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Karagöz, kadınların maruz kaldığı şiddete ve cezasızlığa karşı sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi. "Bizler bu düzene ve onun tüm kötülüklerine birlikte karşı koyacak, birleşecek ve onu yeneceğiz. Tedirgin hissettirdiğiniz her kadının hesabını soracağız," diyerek kadınların mücadelesinin süreceğini belirtti. Ayrıca kadınların taciz, saldırı ve cinayetlerden korunmak için önlem almak zorunda bırakıldıklarını, ancak bu mücadeleden asla geri adım atmayacaklarını vurguladı.

"Kadınlar Özgür Olana Kadar Mücadelemiz Sürecek"

Kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet için verdikleri mücadelenin devam edeceğini belirten Karagöz, "Bu ülkede kadınlar özgürce var olana kadar, bütün tacizciler, katiller ve işkenceciler hak ettikleri cezayı alana kadar kız kardeşlerimizle omuz omuza mücadele edeceğiz. Laiklik, eşitlik ve özgürlük için her yerdeyiz. Anneden kıza kader değil, direniş kalacak," diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi