Manavgat Belediyespor maçı deplasman yasağı konusunda neden bu lobi gücünün kullanılmadığı ve Eskişehirsporluların yıllardır tepkili olduğu Trabzonspor ve Göztepe'nin final oynaması ihtimali konularından dolayı taraftarlar bu gelişmeye sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.
Eskişehir, bu sezon Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapmaya çok yakın. TFF’nin finali Eskişehir’e verdiği ancak henüz kararı açıklamadığı öğrenildi. Eskişehir ve Eskişehirspor Dernekleri Federasyonu (ESFED) kurucu genel başkanı Orhan Barda’nın bu konuda görüşmeler gerçekleştirdiği gelen haberler arasında. Eskişehirspor taraftarı ise bu tip lobi gücünün neden taraftarın Manavgat deplasmanına gitmesi konusunda kullanılmadığından şikayetçi. Taraftar sosyal medyada karara büyük tepki gösterdi. Şampiyonluğun kutlanacağı bu sezon bir başka takımın bu şehirde şampiyonluk kutlaması yapmasını istemiyor.
Finale hangi takımlar çıkacak?
Türkiye Kupası’nda yarı finalde Trabzonspor-Göztepe, Konyaspor-Galatasaray eşleşmelerinde tur atlayacak takımlar adını finale yazdıracak. Final maçı 14 Mayıs’ta Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanacak.