Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, şehrin önemli sorunlarından biri olan trafiği işgal eden motosikletler için bir paylaşımda bulundu. Ünlüce yapmış olduğu paylaşımında motosiklet sürücülerini son derece güzel bir şekilde uyararak, yayalara saygı duymaları gerektiğini vurguladı.

Ayşe Ünlüce konuyla alakalı kendi sosyal medya hesabından şu sözlerle açıklamada bulundu;

"Değerli motor tutkunları, birçoğunuzun kullandığı taşıtla nasıl bir bağ kurduğunu biliyorum. Ancak sizlerden de trafik kurallarına uymanızı ve yayaların hakkına saygı duymanızı bekliyorum.

Özellikle yaz dönemlerinde Atatürk Bulvarı, Kanlıkavak Bölgesi, Adalar mevkii, İsmet İnönü Caddesi, İki Eylül Caddesi gibi alanlarda bu görüntülere müsade etmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Motorlarınızla yayalaştırılmış yollara girmemenizi, kaldırım işgalinde bulunmamanızı sizlerden rica ediyorum.

Zabıta Dairesi Başkanlığımız ile Emniyet Müdürlüğümüz bu konuda koordineli bir şekilde denetimlerini sürdürüyorlar." dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 06 14 133241

Öte yandan konuyla alakalı vatandaşların huzur, sağlık ve güvenliği için 7/24 görev başında olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde kaldırımların motosikletler ve bazı işyerleri tarafından işgal edilmesine yönelik zabıta ekipleri denetim yaptı. 

Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife... Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife...

Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşen denetimlerde motosikletlerini kaldırıma park eden sürücülere Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem yapıldı. 

Kaldırım işgali yapan bazı iş yerlerine de uyarılarda bulunan ekipler, işgaliyenin devam etmesi halinde işlem yapacaklarını ifade ettiler. Ayrıca seyyar satıcılara uyarılarda bulunan ve tezgahları bulunduğu yerden kaldıran Zabıta ekipleri, denetimlerin devam edeceğini belirttiler. 
 

Kaynak: haber merkezi