Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Mithatpaşa İlkokulu'nda yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek, öğretmenlere yönelik baskı iddialarını gündeme getirdi.

"Öğretmenlere Baskı Uygulanıyor"

Başkan İbrahim Akar, Mithatpaşa İlkokulu'nda görevli öğretmenlerin okul müdürü Fatma Akın tarafından baskıya maruz kaldığını iddia etti. Akar, okulun açıldığı ilk hafta müdürün öğretmenlere, saat 17.00’ye kadar öğrencilerin başından ayrılmamaları yönünde baskı yaptığını belirtti. Akar, bu uygulamanın planlanmış herhangi bir ders, kurs veya kulüp faaliyeti olmaksızın öğretmenlere "bakıcılık" yaptırma amacı taşıdığını söyledi.

Eskişehir'in o mahallesinde can güvenliği tehlikede! Eskişehir'in o mahallesinde can güvenliği tehlikede!

Destek Odası Öğretmenlerine Ders Programı Verilmedi

Akar, norm fazlası durumda olan ve özel eğitim öğrencilerine destek sağlayacak 3 öğretmene ders programı verilmediğini dile getirdi. Öğretmenlerin bu duruma itiraz ederek konuyu Milli Eğitim’e taşımasıyla, daha önce 30 saat olarak belirlenen ders programlarının 18 saate indirildiğini vurguladı. Akar, "Bu ders saatleri, öğretmenlerin hakkını aradığı için mi düşürüldü yoksa okul müdürünün şikayet edilmesi için mi alındı?" sorusunu sordu.

İngilizce Öğretmenine de Ders Verilmedi

Mithatpaşa İlkokulu'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İngilizce öğretmeni olarak atanan öğretmenin de 28 saatlik ders programı olmasına rağmen ders verilmediğini, yine "bakıcılık" yaptırılmak istendiğini söyledi.

"Mevzuata Aykırı İşlemler Kabul Edilemez"

İbrahim Akar, bu tür olumsuzlukların bir an önce giderilmesi gerektiğini belirterek, başta Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müdürlüğü, Tepebaşı İlçe Kaymakamlığı ve Valiliği göreve çağırdı. Akar, "Hiçbir yönetici veya kamu görevlisi mevzuata aykırı iş yapma ve talimat verme hakkına sahip değildir. Okulda görevli öğretmenler arasında huzursuzluğa neden olan müdür hakkında gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi