Eskişehir'de çıkan yangın, spotçu dükkanın yakınındaki bir esnafın dumanların yükseldiğini fark ederek dükkan sahibi Özgür Altun'a haber vermesiyle ortaya çıktı. Altun'un dükkanına girerek kendi imkanlarıyla söndürdüğü yangınla ilgili polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. Dükkan sahibinin iddiasına göre dükkanın arka camından kişilerin saldırıp kundaklama girişiminde bulunduğu, ancak yapılan incelemelerde kundaklama girişiminin olmadığı ve yangının dükkanın içinde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldiği belirlendi. Yangında 2 buzdolabı ve çamaşır makinesi yanarak kullanılamaz hale gelirken, dükkanın arka camında da hasar oluştu. Yaklaşık 50 bin TL'lik maddi hasarın oluştuğu yangın, çevredeki güvenlik kameralarının da incelemesiyle kısa sürede söndürüldü.

YETİŞMESEK DAHA KÖTÜ OLACAKTI 

Dükkan sahibi Özgür Altun, yangınla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

"Kahveci esnafı aradı, 'Bir an önce yetiş, dükkanın yanıyor' dedi. Geldiğimde içerisi simsiyahtı. Elektrikten şüphelenmiştim, hepsi yanıyor. Şase yapmamıştı. Baktığımda cam kırıktı, dolapları söndürüp dışarı çıkardık. Dükkana büyük ihtimalle camı kırıp yanıcı madde atmışlar, elektriğe bağlı bir şey değil. 2 tane buzdolabı ve çamaşır makinesi yandı. Malımda değilim ama daha kötü de olabilirdi, buna da şükür. Zamanında yetişmesek daha da kötü olacaktı. Dolapların bir tanesi patlasa binayı havaya kaldıracaktı."

Polis ekipleri olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE