Olay, Çamlıca Mahallesi Sürücüler Sokak'ta yaşandı. İddialara göre, Ayvalık Sokak üzerindeki bir binanın en üst katında yük asansörü ile eşya taşınırken, eşyaların elektrik kablolarına temas etmesi sonucu kısa devre meydana geldi. Bu kısa devre, yakındaki Sürücüler Sokak'ta bulunan boş bir arsada yer alan elektrik trafosunun patlamasına yol açtı.

Patlamanın Ardından Müdahale

Patlama sonrasında trafodan yoğun bir duman yükseldi. Olayı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Bunun üzerine bölgeye itfaiye, polis ve Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale ederken, trafonun kontrol altına alınması için uzman ekiplerin beklenmeye başlandığı bildirildi.

Eskişehir'de yüksek sesle müzik dinleyen sürücüler rahatsızlık verdi! Eskişehir'de yüksek sesle müzik dinleyen sürücüler rahatsızlık verdi!

Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi

Patlamanın ardından, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerindeki birçok mahallede elektrik kesintisi yaşandı. OEDAŞ ekipleri, bölgedeki elektrik arzını yeniden sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma başlattı. Kesintinin en kısa sürede giderilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa Devre Neden Oldu

Polis ekipleri, patlamanın çıkış nedenine ilişkin incelemelerine devam ederken, ilk bulgular eşya taşınması sırasında kablolara temas eden bir yük nedeniyle kısa devre oluştuğunu ve bunun trafoda patlamaya neden olduğunu işaret ediyor.

Yetkililer, benzer kazaların önüne geçilmesi için vatandaşları dikkatli olmaya davet ederken, bölgedeki çalışmaların hızla sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi