Kış mevsimi ile birlikte artan hastalıklar, hastanelerin tüm servis ve polikliniklerinin tıka basa dolmasına neden oldu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden tedavi olabilmek için randevu alamayan vatandaşlar çare arayışına düştü. Randevuların ileri tarihlere verilmesi veya sadece uzak bölgelerde açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yaşadıkları tedavi sorununa bir an önce çözüm getirilmesini istedi. 

AYLAR SONRASINA
Son günlerde soğuk havaya bağlı ve çocukları daha çabuk etkileyen rahatsızlıklarda yaşanan artış sebebiyle polikliniklerde beklenmedik bir yoğun yaşandığı dikkat çekti. Çocuk polikliniklerinde olduğu gibi diğer branş doktorlarından randevu alamayan vatandaş bir umutla hastanenin yolunu tutuyor. Randevu alamayan hastalar hastanelerde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Tedavi olan hastalara ise MR, tomografi, ultrason, röntgen için ileri bir tarih verilmesi tepkilerin daha da büyümesine neden oluyor.

Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife... Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife...

ÇOK UZUN SÜRÜYOR
En az bir ay öncesinde randevu alabildiklerini belirten vatandaş “Bu süre daha da uzun olabiliyor. Tedavi için randevu alabilmek ayrı bir işkence. Alsak bile gerekli tetkik ve çekimler için yine uzun süre beklemek zorunda bırakılıyoruz. Bu uzun sürede bizlerin sağlığını tehlikeye atıyor. Bir an önce iyileşme hayali ile geldiğimiz hastanelerden daha kötü çıkarak evlerimize dönmek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ALİ NAKİ ERDOĞAN