Eskişehir'de taksilerde güvenlik kamerası taktırmak için belirlenen son gün olan 1 Eylül yaklaşıyor. Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, bu sayede şikayetlerin azalacağını ve vatandaşların daha güvende hissedeceğini belirtti. Ayrıca, taksi sayısı ve ücretlendirme konularında da talebe göre düzenlemeler yapılacağı açıklandı.
Yaptığı basın açıklamasında kamera takılma zorunluluğu hakkında bilgiler veren Başkan Ağır:  “Ticari taksilerde güvenlik kamera takılması zorunluluğu  Eylül’ün 1’inde son buluyor. Bu durum daha öncesinde ertelenmişti. Deneme amaçlı 2 tane aracımıza kameraları takmıştık. Çok donanımlı bir sistem. Vatandaşlarımız içinde iyi, taksicilerimiz içinde iyi. Şikayetleri kameralardan dolayı bertaraf edebileceğiz. Çünkü genelde tek taraflı şikayet oluyor, tek taraflı dinliyorsunuz. Ama bu kamera sistemi gelirse vatandaşlarımız da, taksicilerimizde rahatlayacak.” dedi.

Eylül ayının 1’ine kadar taksici esnaflarımız, servisçilerimiz, minibüsçülerimizle bir toplantı yapacağız diyen Ağır, kamera maliyetleri hakkında da şunları söyledi:  “Öncesinde de belediye ve emniyet istişareli toplantılarımız olmuştu. Maliyet olarak 1000 Euro demişlerdi. Ama fiyat için pazarlık yapılacak. Kameraları bir şirketle anlaşabilirsek daha ucuza getirebiliriz. Pazarlık esnasında da şaibe olmaması için de vatandaşlarımızın da katılacağı bir düzen getireceğiz.”

“Kameraların takılmasıyla bu tarz olayların önleyici olacağını düşünüyorum”

Başkan Murat Ağır, gece saatlerinde taksici esnafının yaşadığı bir olayı kamera sayesinde bertaraf ettiklerini belirterek şöyle konuştu:  “Son günlerde gece saatlerinde taksicilerin mağduriyet yaşadığı bir durum yok. Ama geçen günlerde bir tane oldu. O olayda da tesadüfi olarak kamerayı taktırdığımız takside yaşanmıştı. Bir vatandaş taksiciye para vermemiş. Sonra taksiciyi şikayet etmiş. Kamera sayesinde olayı bertaraf etmiş olduk.Kameraların takılmasıyla bu tarz olayların önleyici olacağını düşünüyorum.” 

“Eskişehir’de 468 tane taksimiz var”

Eskişehir’de yeterli taksi var mı sorusunu cevaplayan Ağır:  “Eskişehir’de 468 tane taksimiz var. Diğer taraftan da 468 tane de taksi dolmuş var. Şimdi bu taksi dolmuşların yarısı yatıyor, yarısı çalışıyor. 30 senedir alınmayan bir hat aldık. Dolmuşçular da şu an için rahatlar. Köprübaşı’ndan kalkıyor, Eskişehir Tapu Dairesi’ne kadar uzanan bir hat. Bunun haricinde de 168 taksinin 80 tanesi yatıyor. Eğer taksi sorunu yaşanırsa buralardan takviye edebiliriz diye düşünüyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu durumu uygun gördü. Tabii ki talebe göre hareket edeceğiz. Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce ayrıca kış gelmeden taksicilerin kulübelerini değiştirecek. Bu durumda olursa taksiciler iyice rahatlamış olacak.” dedi.

Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı! Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı!

“Talep gelirse zam gelir”

Geçen seneye oranla bu yaz taksicilerin durumları daha iyi diyen Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, talebe göre zam geleceğini belirterek cümlelerini noktaladı:
“Yeni çıkan kayıt sistemleri ile beraber taksimetre güncelleme fiyatlarında da pazarlık usulü, vatandaşlarımıza da fayda olsun diye düzenleme yapacağız. 
Taksiciler için yaz ayları işler iyi gidiyor. Taksicilerin şikayetleri olarak 4-5 tane durak içerisinde zam isteyenler var, talep gelirse zam vereceğiz.40 durağımız var, 40 durağa da kağıt götürüyoruz. Onlara diyoruz ki zam istiyor musunuz veya ne kadar ücret istiyorsunuz. Hepsini tek tek değerlendiriyoruz ve belediyeye müracaat ediyoruz. Geçen seneye oranla bu sene taksicilerin durumları daha iyi. Yakın zamanda talebe göre zam olabilir. Ama başta taksici esnaflarının bu durumu talep etmesi lazım.”

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy