Eskişehir'de 2 Ağustos Cuma günü başlayan panayır, 4 Ağustos Pazar günü sona erecek. Kadınların el emeklerini sergiye sunduğu panayır, sabah 10.00’da açılıyor akşam 20.00’de kapanıyor. Üreten kadınlar, hem ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar hemde sosyalleşiyorlar.

Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife... Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife...

Turan Teşkilatı Genel Başkanı, aynı zamanda Üreten Kadınlar Platformu Başkanı olan Neslihan Yürüksoy, “İnternet ortamında üreten kadınları fark ettikten sonra ürünlerini pazarlayabilecekleri bir pazar alanı olmadığını düşünerek sivil örgütlenmeyle kadınlarımızla bir yol yürümeye karar verdim” diye konuştu.

Stant açan Ayşe Şahin, örgüyle hayat bulduğunu belirterek “Bebeklerim var, kendim örüyorum. Özel bir çocuğum var. Okulda beklerken ben bu meraka sardım. Hem stres attım hem elime para geçti. Bunlarla birlikte hayat bulduk. Toplumda bir yer edindik. Dikişe merak sardım, küçük bebek kıyafetleri örmeye başladım. Hem harçlığımı çıkardım. Özel çocuğum olduğu için çalışma imkanım yok” dedi.

“Kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli”

Üreten kadın güçlü kadındır diyen bir diğer stant sahibi Gülten Dönmez, “Takılarım var, amigurumi bebeklerim var ve çantalarım var. Kızım takı yapıyor ben örgü örüyorum. Hepsi el emeği, göz nuru. Eşime katkıda bulunuyorum. Kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Böylelikle daha güçlü ve başarılı olur ve daha özgür olur diye düşünüyorum. O yüzden biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merthan Süalp