Vergi Dairesi Başkanlıkları alınan karar gereği değişime gidildi. Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında ülke geneline Eskişehir’inde bulunduğu 29 ildeki Vergi Dairesi Başkanlıkları Defterdarlık oldu. 2 Eylül tarihinden itibaren Eskişehir’deki Vergi Dairesi Başkanlıklarına son verildi. Eskişehir Defterdarlığı olarak tüm şubeler tek çatı altında toplandı.

Vergi Dairesi Başkanlıları kapatıldı. Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında aldığı kararların hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ülke genelinde 29 ildeki Vergi Dairesi Başkanlıklarının eskiden olduğu gibi yeniden defterdarlık olması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve ardından Resmi Gazetede yayınlanan karar doğrultusunda aralarında Eskişehir’inde yer aldığı 29 ildeki başkanlıklar, defterdarlık olarak mükelleflere kapılarını açtı.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni uygulama nedeniyle 29 ilde eskiye yeniden dönüş başladı. Daha önce defterdarlık olarak hizmet veren ve ardından başkanlığa dönüştürülen vergi daireleri, bundan böyle yine defterdarlık olarak mükelleflere hizmet verecek. Vergi dairesi başkanlıkları da bundan böyle defterdarlık çatısı altında toplandı. Eskişehir ve ilçelerinde yer alan daire başkanlıkları da Eskişehir Defterdarlığına bağlanırken Tepebaşı ve Odunpazarı vergi dairesi şubelerinin de önümüzdeki günlerde kapatılacağı öğrenildi.

YERLERİ VE UNVANLARI DEĞİŞTİ

Vergi Dairesi Başkanlıklarındaki değişim sadece levhalarda kalmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca makamlarda da değişikliğe gitti. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, Eskişehir’de uzun süre görev Vergi Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Çelik, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ile yer değiştirdi. Yapılan makam ve yer değişikliğinin açıklanmasının ardından Çelik, görev yaptığı mesai arkadaşları ile vedalaşarak Eskişehir’den ayrıldı. Ahmet Çelik Hatay Defterdarı olarak yeni görevine başladı. Çelik’in Hatay iline görevlendirilmesiyle birlikte Eskişehir’e Hatay Vergi Dairesi Başkanı Müsevitoğlu, yeni defterdar olarak atandı. Her iki başkan da yeni görev yerlerinde defterdar olarak görevlerine başladı. 

Eskişehir'de anne ve anne adaylarına özel festival Eskişehir'de anne ve anne adaylarına özel festival

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan