Eskişehir’de karpuz fiyatları mutlu ediyor. Kırmızı rengi ve lezzetli tadıyla yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi fiyatıyla da yüz güldürüyor.

Eskişehir’de karpuz fiyatları nihayet istenilen seviyelere ulaştı. Geçtiğimiz aylarda yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken karpuz, şu an pazarlarda ve marketlerde uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Mayıs ayında kilogram fiyatı 50 TL'yi bulan karpuz, Temmuz ayında 15 TL’ye gerilemişti. Ancak son günlerde fiyatlar daha da düştü. Şu anda Eskişehir'deki pazar yerlerinde karpuzun kilogram fiyatı 10 TL civarında seyrederken, bazı marketlerde ise 4 lira 50 kuruşa kadar düştü.

Düşen fiyatlar, Eskişehir halkının yüzünü güldürdü. Vatandaşlar, karpuzu daha uygun fiyata alabilmenin mutluluğunu yaşarken, esnaflar da bu fiyat düşüşüyle birlikte satışların bir nebze de olsa arttığını belirtiyor. Özellikle marketlerdeki düşük fiyatların müşteri talebini artırdığı gözlemleniyor.

Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı! Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı!

Eskişehir'deki karpuz fiyatlarındaki bu düşüş bol bol meyve tüketmeyi sevenleri de sevindirdi. Ülkemizin dört bir yanında yetişen bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiren, cilt sağlığını destekleyen faydaları ile de sağlık açısından oldukça faydalı.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı