Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım

Yapılan zamların esnafa zarar verdiğini belirten Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Kira artışlarının yüzde binlerekadar ulaştığını duyuyoruz. Esnafın bu konuda çok büyük şikâyeti var. Şu anda merkezi bölgelerde boşaltılan iş yerlerinin tamamı kiradan kaynaklanmakta” dedi.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnafın girdilerine yapılan zamlar hakkında konuştu. Birsen, esnafın en büyük sorununun elektriğe ve kiralara yapılan zamlar olduğunu dile getirdi. Çarşı merkezdeki dükkanların kapanmasının sebebinin kira artışları olduğunu söyleyen Birsen, “Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda bu aşırı zamlar esnafımızı daha da zora sokmaktadır. Elektriğe gelen yüzde 38’lik zammın ekonomiye çok büyük zarar verdiğini düşünüyorum. Çünkü elektrik gerçekten üretimde önemli bir etken. Dolayısıyla elektriğe yapılan zam iğneden ipliğe her şeye yansıyacak. Hükümetimizin halkına en çok ihtiyaç olduğu dönemde temel girdilere yüksek zam yapması sanatkarımızı derinden etkilemiştir. Yüksek zamlar insanların alım gücünü daha da düşürecektir. Zamlar enflasyonu durdurma üzerine yapılan çalışmaların üstüne tuz biber ekledi.İnşallah önümüzdeki süreçte hem emeklimize hem de dar gelirli vatandaşlarımızın gelirlerinin arttırılmasıyla bu ekonomik durgunluk biraz daha giderilir. Girdilerimiz arttığı takdirde sattığımız mal ve hizmetlerin de fiyatlarının artmasına sebep olacaktır” ifadelerini kullandı.

ESNAF VARSA YAŞAM VAR

Esnafa destek olunmasının önemine dikkat çeken Birsen, “Eskişehir'de kiralar önemli derecede arttığını yüzde binlere, iki binlere kadar ulaştığını duyuyoruz. Esnafın bu konuda çok büyük şikâyeti var. Eskişehir'in şu anda merkezi bölgelerinde boşaltılan iş yerlerinin tamamı kiradan kaynaklanmakta. Kira zamları karşı tarafı da düşünerek yapılmalı. Özellikle çarşı merkezdeki kiraların hızlı artışı esnafımızı sokmaktadır. Esnafın olduğu yerde yaşam vardır. Esnafın olmadığı yerde yaşam yoktur. Onun için esnaf ve sanatkarlarımızın yaşatabilmesi için hem belediyelerimizin, hem hükümetimizin önemli kararlar alarak esnaf ve sanatkara bu zor süreçte yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - Berivan Halis