Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, gençlere güvenmenin ve onlara inanmanın önemine vurgu yaparak, "Beyin göçünden beyin gücüne" olarak tanımladığımız söylem, Sabancı olarak gençlere inancımızın ve Cumhuriyet'e bağlılığımızın kelimelere dökülmüş hali" dedi.

Yeni Teknoloji Merkezi Eskişehir’de Açıldı

Etkinliğe ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, ÇİMSA CEO'su Umut Zenar ve birçok akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Gençliğe Yatırım ve Sosyal Girişim Modeli

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir" sözüne atıfta bulunan Cenk Alper, Sabancı Gençlik Seferberliği'nin Türkiye genelinde yayılmaya devam ettiğini ifade etti. Sabancı Topluluğu, geçtiğimiz ay İzmir'de ilk teknoloji merkezini açmıştı.

ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi’nin Özellikleri

ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi, Türkiye'de kendi alanında üç boyutlu yazıcı (3D) teknolojisi ile üretilen ilk teknoloji merkezi olma özelliğini taşıyor. Bu merkez sayesinde beton dökümü ve bina duvarlarının inşası sadece 48 saat içinde gerçekleştirildi. Ayrıca, merkezin ihtiyaç duyduğu elektriği güneş panelleri ile karşılayacağı belirtildi.

Eğitim ve İstihdam Hedefleri

Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ'nün güçlü altyapısı ve deneyimli kadrosuyla nitelikli mezunlar yetiştirmeye devam ettiğini vurgulayarak, ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi'nin üniversite-sanayi işbirlikleri açısından önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Özcan, gençlerin teknik bilgi ve becerilerinin yanı sıra eleştirel düşünme becerilerine sahip mezunlar olarak yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Geleceğin Malzeme Pazarı ve Stratejiler

Cenk Alper, ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi'nin Türkiye'nin gelecek hedefleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Alper, "Dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğü 5 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacak" dedi ve bu pazarın ülkenin rekabet gücünün göstergesi olacağını ifade etti.

Eskişehir'de kışlık ürünler vitrinlerde yerini aldı Eskişehir'de kışlık ürünler vitrinlerde yerini aldı

ÇİMSA CEO’su Umut Zenar’ın Vizyonu

ÇİMSA CEO'su Umut Zenar, merkezin stratejisinin "Teoriden Pratiğe, Fikirden Ürüne, Değerden Etkiye" üzerine kurulduğunu belirtti. Zenar, bu merkezde geliştirilecek teknolojilerin günlük hayatta etki yaratmasını sağlamak için sanayi-akademi işbirliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilere Sağlanacak Eğitim Programları

Zenar, yapı malzemeleri sektörüne yönelik lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere yönelik eğitim programları sunacaklarını belirtti. Bu kapsamda, "5 yılın sonunda yaklaşık 500 öğrencinin ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Programı'ndan faydalanmasını hedefliyoruz" dedi.

Zenar ayrıca, öğrencilere iletişim becerileri ve kişisel gelişim eğitimleri vererek onları liderlik seti ile donatacaklarını ifade etti. Programı tamamlayan öğrencilere sektördeki mevcut sorunlara yönelik projeler üretecekleri staj imkânları sunulacağı belirtildi.

Kapanış

ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi'nin açılışı, Türkiye'de gençlerin yenilikçi iş modelleri geliştirmeleri için bir fırsat sunarken, Sabancı Topluluğu'nun gençlere olan inancını bir kez daha pekiştirmiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi