İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çokluğuyla reddetme kararı alındı. Kararı ES TV’ye yorumlayan İl Başkanı Serdar Ulucan, “Bu iş birlikleri hiçbir zaman milletimize yaramadı. Sadece kendilerine konfor tahsis eden siyasilere yaradı. Biz bu düzene dur demek istiyoruz” dedi.

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimde iş birliği yapma teklifini GİK toplantısı sonucunda reddetti. Alınan kararın beklenildiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, “Biz zaten bütün seçim çalışmalarımızı, mahalli idareler yerel seçimlere yönelik çalışmalarımızı hür ve müstakil bir şekilde gidecek noktada devam ettirmekteyiz. İki kutup siyasetine sıkıştırılan, milletimize dayatılan bir düzende, milletimize rahat nefes aldırabilmek için 3’üncü bir yol açılması gerekiyordu. Bu 3’üncü yol olarak da İYİ Parti olarak milletimize neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatmak noktasında çalışmalara devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

NEDEN İYİ PARTİ KONUŞULUYOR?

Kamuoyunda sürekli gündemi İYİ Parti’nin iş birliği yapıp yapmayacağı konusunun meşgul ettiğini ancak diğer siyasi partilerin gündeme gelmediğini söyleyen Ulucan, “Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Yeniden Refah Partisi neden bu kadar konuşulmazken, İYİ Parti’nin kazandıracak ya da kaybettirecek diye gündemde tutulması bizi hem düşündürüyor hem de mutlu ediyor. İYİ Parti kurulduğu günden beri ‘tabela partisi olacak, kapanacak’ dediklerinde, biz milletimizin nezdinde her geçen gün büyüyerek gidiyoruz. Almış olduğumuz karar sonrasında gelen telefonlar da beni ciddi anlamda mutlu ediyor. 3 – 6 Mart’ta yaşananları ele aldığımızda almış olduğumuz kararı neden aldığımızı daha da iyi anlamış olacağız. Önümüzdeki günlerde de İYİ Parti’yi milletimiz daha iyi anlayacak” şeklinde konuştu.

BU DÜZENE DUR DEMEK İSTİYORUZ

Eskişehir'de Odunpazarı esnafından el yapımı ürünler Eskişehir'de Odunpazarı esnafından el yapımı ürünler

2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin verdiği desteğin CHP tarafından yok sayıldığını ifade eden Ulucan, “Yakın tarihimize bakarsak 2019 Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı ile Türkiye’de birçok il kazanmış olduk. Fakat sonraki süreçte, özellikle 2023 seçimlerine giderken yapılan çalışmalarda CHP’li yöneticiler tarafından, ‘biz İYİ Parti’nin desteğiyle bu belediyeleri kazanmadık’ açıklamaları yapıldı. Madem bizim desteğimizle kazanmadılar, bugün neden ‘bize kaybettirirler’ ya da ‘başka yere kazandırırlar’ deniyor? Milletimizin seçme ve seçilme hakkını kısıtlama noktasına gidiyoruz aslında. Bugün Cumhur İttifakı’nın içinde olan bileşenler de milletine tam bir hizmet yapmak istiyorlarsa onlar da kendi adaylarıyla çıkabilirler. Çoğulculuk demokrasiyi, demokrasi de vatandaşın seçme tercihini de getirir. Maalesef bu garabet düzen dediğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, koalisyonları insanların kendi aldıkları oylardan sonraki sistemi bitirip bir ittifak süreciyle seçim öncesi iş birliklerini getirdi. Bu iş birlikleri de hiçbir zaman milletimize yaramadı. Sadece kendilerine konfor tahsis eden siyasilere yaradı. Biz bu düzene dur demek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: M. ANIL AKSOY