Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği tarafından organize edilen 16. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali, bu yıl Eskişehir'in Sui Generis Tiyatro topluluğunun yeni sezon oyunu 'Kadınlar Konuşursa' ile başladı. Oyun, Ankaralı tiyatro severlerle buluşarak büyük ilgi gördü.

Eskişehir'de jandarmaya eğitim: Canlı hayvan nakli Eskişehir'de jandarmaya eğitim: Canlı hayvan nakli

Oyunun Yazarı ve Yönetmeni: Birgül Yeşiloğlu Güler

'Kadınlar Konuşursa' adlı oyunun yazıp yöneten Birgül Yeşiloğlu Güler, başrollerde Büşra Karadan, Elif Nur Akkan ve Duysu Özaydın’ı izleyiciyle buluşturdu. Oyun, “Maalesef gerçek hayat hikayelerinden alınmıştır” ifadesiyle başlayan, Kimsesizler Mezarlığı’nda gassal olarak çalışan Kader’in zorlu yaşamını konu alıyor. Kader, gelen kimsesiz cenazelerin hikayelerini araştırarak kadınların sesini duyurmayı amaçlıyor.

Gerçek Hayat Hikayeleri ve Farkındalık

Oyunda, Gönül Bayhan’ın hayat hikayesinden, pavyonlara düşen Çiğdem’e ve Gazze’de trajik olayları yaşayan Farran’a kadar birçok gerçek kadın karakterin mücadeleleri aktarılıyor. İzleyicilerin nefeslerini tutarak izlediği oyun, kadına karşı şiddetle mücadele konusuna dikkat çekerek önemli bir farkındalık oluşturdu.

Teşekkür ve Gelecek Davetleri

Oyun sonunda, Sui Generis Tiyatro Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar, festival komitesine misafirperverlikleri için teşekkür etti ve Eskişehir’in değerlerinden Yunus Emre’nin camdan heykelini takdim etti. Ayrıca, 'Sui Generis Tiyatro' topluluğu, festival komitesinden önümüzdeki yıl yapılacak olan 17. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali’ne davet aldı.

Kaynak: Haber Merkezi