Eskişehir'de bugün hava durumu (24 Ekim 2024 Perşembe) Eskişehir'de bugün hava durumu (24 Ekim 2024 Perşembe)

Eskişehir başta olmak üzere Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sunan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) tarafından yapılan aydınlatma çalışmaları, arkeologların denetimi altında yürütüldü.

Arkeologların Gözetiminde Özenli Çalışma

Aizanoi Antik Kenti’ndeki tarihi kalıntıların zarar görmemesi amacıyla iş makinelerinin kullanılmadığı projede, çalışmalar OEDAŞ ve Aizanoi Kazı Başkanlığı’nda görevli arkeologların gözetiminde titizlikle yürütüldü. OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, projenin Kütahya Valiliği’nin öncülüğünde 2018 yılında başladığını ve nihayet tamamlandığını belirtti.

Tarihi Alanlar Koruma Altında

Celepci, OEDAŞ’ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bölgedeki tarihi ve arkeolojik alanlara sahip çıkma gayesiyle çalışmalar gerçekleştirdiğini vurguladı. Bu kapsamda Eskişehir ve çevresinde hizmet verirken, antik kentlerin korunmasına da katkı sağladıklarını belirten Celepci, Aizanoi Antik Kenti’nin bu projelerin en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Zeus Tapınağı Gece Ziyaretçilerine Açıldı

Dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’nı barındıran Aizanoi Antik Kenti’nde, elektrik altyapısının ve aydınlatmanın OEDAŞ tarafından tamamlandığını dile getiren Celepci, aydınlatma çalışmaları sayesinde kentin sadece gündüz değil, gece de ziyaret edilebileceğini ifade etti. Proje kapsamında yapılan dikkat çekici aydınlatmanın gece ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldığını da sözlerine ekledi.

Eskişehir ve çevresindeki tarihi alanların korunması adına bu tür projelere devam edileceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi