Eskişehir’deki Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu’nda öğrenim gören 11. sınıf öğrencisi Koray Alp Ataman, müzik derslerinde keşfedilen yeteneğiyle okulunun ritim grubunda görev almaya başladı.
Ailesinin iki çocuğundan biri olan 20 yaşındaki Ataman, okulunda derslerdeki yüksek motivasyonu ve verilen görevleri başarıyla yerine getirmesiyle dikkat çekiyor. Özellikle Sınıf Öğretmeni Dilek Balkan ile birlikte gösterdiği gelişimle öne çıkan Ataman, ailesinin desteğiyle müzik ve spor alanlarında kendini kanıtladı.
Geçen yıl, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün özel gereksinimli bireyler için düzenlediği yüzme kursuna katılan Ataman, müzikle de ilgisini artırarak dikkatleri üzerine çekti. Müzik Öğretmeni Orçun Akbulut’un derslerinde ritim yeteneği keşfedilen Ataman, 3 yıldır Akbulut ile bu alanda yoğun bir şekilde çalışıyor.
Ritim konusunda oldukça yetenekli olan Ataman, okulunun ritim grubunda darbuka çalarak önemli etkinliklerde yer alıyor. Grubun bir parçası olarak, kentteki önemli günler ve haftalarda düzenlenen organizasyonlara katılıyor ve performans sergiliyor.
Müzik öğretmeni Orçun Akbulut, Koray Alp Ataman’ın okulda özel bir yeteneğe sahip olduğunu belirterek, “Koray’ın ritim konusundaki yeteneğinden faydalanarak onu ritim grubumuza dahil ettik. Okulumuzda darbuka ve davuldan oluşan bir ritim grubumuz var, Koray da bu grupta görev almakta” dedi. Ayrıca, Koray’ın her ritmi hızla öğrenme ve uyum sağlama yeteneğine dikkat çekerek, öğrencisinin bu alandaki başarısını övdü.
Akbulut, Koray’ın okula genellikle takım elbiseyle geldiğini ve şık öğrencilerinden biri olduğunu belirterek, "Okulumuzdaki tüm etkinliklerde Koray’la birlikte çalışıyoruz. Ritim grubunda üç yıldır onunla beraberim ve müzik derslerimizde böyle yetenekli öğrencileri keşfetmek bizim için çok değerli" diye ekledi.
Koray’ın sınıf öğretmeni Dilek Balkan da öğrencisinin ailesinin gösterdiği ilgi ve desteğin başarılarındaki büyük rolü olduğunu belirtti.