Dünya’da yaşanan gelişmeler, ülke gündemi, yerel gündem… Vatandaşın gündeminde ne var? Yaşanan gelişmelerle ilgili ne düşünüyorlar? Sokağa çıktık ve sorduk. İşte vatandaşın gündemi…

HALİMİZ HARAP

ŞEVKET YILMAZ: Benim gündemimde emekli maaşlarının artmaması var. Emekli maaşlarının en az 25 Bin TL olması gerekiyor. Bu durumda geçinmek çok zor. Halimiz harap, daha ne diyelim?

HAYAT PAHALILIĞI

OSMAN AYNACI: Gündemimde hayat pahalılığı var. İnsanlar geçinemiyor. Ben ülkemde askerliğimi yapmışken her şeyin ücretini ödüyorum ama göçmenler hiçbir şey ödemiyor. 13 Milyon insan benim ülkemi işgal ettiği, ekmeğimi yediği için kiralar artıyor. Benim çocuğum da askerde onları bekliyor.

İHTİYAÇ VAR Kİ ÇALIŞIYORUZ

FARUK KARAGÖZ: Gündemimde çalışmak var. Emekli maaşları yetmediği için çalışıyoruz. En düşük emekli maaşı 18 Bin olmalı. İkramiye de alamadık, ihtiyacımız var ki çalışıyoruz.

EMEKLİ İKRAMİYESİ

YAKUP KÖSEOĞLU: Gündemimizde hayat pahalılığı var. Emeklilere verilen 5 Bin Lira’nın herkese verilmemesi var. Ben çalışmıyorum aldım parayı ama çalışan emeklilere ayıp oldu. Ben aldığım parayı kızımı görmek için yol masraflarına vs. verdim.

DÜZELECEK İNŞALLAH

AHMET GÜLER: Gazze’yi ve ekonomiyi düşünüyoruz ama ülkemizin başındaki yöneticilere de güveniyoruz. Düzelecek inşallah ekonomi, ben inanıyorum.

Eskişehir'de çimento arabası yolu kapattı Eskişehir'de çimento arabası yolu kapattı

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ

DİNDAR TAŞ: Gündemimde Filistinli kardeşlerim var. Ülkeler üzerine düşeni yapmıyor. Ambargo uygulanabilir, askeri harekat uygulanabilir. Müslüman kardeşlerimizin kurtulması için asker bile gönderilebilir.

Kaynak: Sümeyra Balcı