Lebeniye Çorbası Tarifi: Güneydoğu Anadolu’nun Doyurucu Lezzeti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin geleneksel yemeklerinden biri olan lebeniye çorbası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Bu çorba, kıymalı köfte, pirinç, nohut ve yoğurtlu terbiyeden oluşuyor. Lebeniye çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir kaçamak sunuyor. Peki, evde en lezzetli lebeniye çorbası nasıl yapılır? İşte, adım adım lebeniye çorbası tarifi…

Lebeniye Çorbası İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye Çorbası Yapılışı

  1. Kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri bir tabağa alın.
  2. Bir tencerede tereyağını eritin. Köfteleri tencereye alıp kızartın. Köfteleri bir kenara ayırın.
  3. Aynı tencereye pirinci ve bir su bardağı suyu ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pirinç piştikten sonra üzerine kalan suyu, haşlanmış nohutu ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  5. Bir kasede yoğurt, un, limon suyu ve bir su bardağı suyu çırpın. Terbiyeyi hazırlayın.
  6. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin. Karıştırın. Bu işlem, terbiyenin kesilmemesi için önemlidir.
  7. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırın. Çorba koyulaşana kadar pişirin.
  8. Köfteleri ve kızdırılmış naneli tereyağını çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatın.
  9. Lebeniye çorbasını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: HABER MERKEZİ