Türkiye’nin ilk Aktif Hile Denetim Şirketi olan FraudAudit Corporation-FAC’nın Eskişehir temsilciliğine yeni bir atama gerçekleştirildiği bildirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Adli Muhasebe Uzamanı Dr. Baki Toraman tarafından kurulan Hile Denetimi firmasının Türkiye’de ilk kez danışmanlık hizmeti veriyor. Şirketlere, danışmanlık, bağımsız denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) hizmet ve eğitim faaliyetlerini yürüten şirketin Eskişehir temsilcisi olan Hakan Şahin yeni görevine başladı.

İLK HİLE DENETİMİ

Türkiye temsilcisi olmanın gururu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Hakan Şahin, “FraudAudit Corporation-FAC, ulusal ve uluslararası platformda faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk hile denetimi şirketidir. Alanında uzman ekibimiz şirketlerin bağımsız denetim, kurumsallaşma, iç denetim, iç kontrol sistemlerinin kurulması, stratejik yönetim danışmanlığı, bağımsız denetim, hile denetimi, dava destek danışmanlığı konularında şirket ihtiyaçlarına çözüm üretmek destek vermektedir” dedi. 

Eskişehir'de besici perişan: Daha neyimizi satacağız! Eskişehir'de besici perişan: Daha neyimizi satacağız!

UZMAN EKSİLİĞİ ÖNEMLİ SORUN

Şahin “Şirketlerin yaşadığı en büyük sorun kusursuz bir işleyiş sisteminin uzman eksikliği sebebiyle aktif hale getirilememesi sonucunda yaşanan maddi manevi kayıplardır. Şirketler genellikle tek kişilik kurulumlarla başlarken daha sonraları büyümenin getirdiği değişimlerle artık ekip haline gelme, sistem kurma ve uzman desteğine ihtiyaç duymaktadır. Bütün bunları yapabilmek için kurumsallaşmalı şirketin işleyiş döngüsünü iyi oluşturmalıdır. Bu da uzmanlık gerektiren şirket için olmazsa olmaz unsurdur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ALİ NAKİ ERDOĞAN