Tesisten bugüne kadar görme engelli ve nöroçeşitli bireyler faydalanırken, yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireyler de tesisin olanaklarından yararlanabilecek.

Yarı Olimpik Havuz ile Engellilere Özel Hizmet

Havuz İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzme sporunu teşvik etmek amacıyla inşa edilen yarı olimpik bir tesis olarak dikkat çekiyor. Spor yapmak isteyen engelli bireyler için önemli bir boşluğu dolduran tesis, açılışından bu yana engelli bireylerin özgürce spor yapabilmeleri için özel imkanlar sunuyor. Görme engelliler ve nöroçeşitli çocuklar ve yetişkinler için hizmet veren Havuz İzmir, şimdi de işitme ve bedensel engelli bireyleri ağırlamaya hazırlanıyor.

2 Yıldızlı Kırmızı Bayraklı Tesis

Havuz İzmir’in 2 Yıldızlı Kırmızı Bayraklı bir tesis olduğunu belirten tesis yetkilisi Ozan Çaylak, kırmızı bayrağın engelli erişimine uygunluk açısından önemli bir işaret olduğunu vurguladı. Çaylak, “Havuz İzmir, Kırmızı Bayrak Komisyonu’nun incelemeleri sonucunda 22 Ağustos 2022 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla bu unvanı kazandı. 2022 yılından bu yana birçok engelli vatandaşımız burada yüzme eğitimi aldı. Şu anda 42 kişiye eğitim veriyoruz” dedi.

Eskişehir ekibi Tarsus'tan puanla döndü Eskişehir ekibi Tarsus'tan puanla döndü

Hizmet Çeşitliği Artıyor

Çaylak, engelli bireyler için sundukları hizmetlerin çeşitliliğini artırdıklarını belirterek, "2024-2025 kış sezonu boyunca işitme engelli ve bedensel engelli vatandaşlarımızın da tesisimizden yararlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm engel gruplarına yönelik çalışmalarımızı hiçbir ayrım gözetmeksizin sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Talebe Göre Hizmet

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Çaylak, tüm engel gruplarının spor yapabilecekleri bir ortam oluşturmaya devam edeceklerini ve bu süreçte engelli bireylerin hayatına dokunmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi