Menopozun ertelenmesi tıbben doğru bir kavram olarak kabul edilmemektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meltem Çam, "Çeşitli ilaçlar aracılığıyla rahmi olan bir kadının kanaması devam ettirilebilir, ancak bu durum kadının menopozda olmadığını ya da yumurtalıklarının çalıştığını göstermez. Menopoz genellikle kalp damar sağlığının bozulduğu ve yaşam tarzının daha hareketsiz hale geldiği bir döneme denk gelir. Bu nedenle, menopoz dönemini daha rahat geçirebilmek için uzmanlarla birlikte kişiye özel diyet ve egzersiz programlarının uygulanması önerilir" dedi.

Psikolojik Destek ve Sağlıklı Yaşam Tarzı

Menopozun genellikle 40’lı ve 50’li yaş aralığında ortaya çıkması, bu yaşların getirdiği ruhsal değişimlerin de dikkate alınmasını gerektirir. Op. Dr. Meltem Çam, bu süreçte profesyonel psikolojik destek almanın menopoz döneminin daha rahat atlatılmasına yardımcı olabileceğini belirtti. "Kişinin hayatını anlamlı kılacak aktiviteler ve hobiler bulması önemlidir. Kadın doğum hekimi, bu süreçte en önemli destekçidir. Sağlıklı bir yaşam için adet görmenin şart olmadığı ve tıbbi gerçekler ışığında alternatiflerin değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Muz Kabukları Nasıl Değerlendirilir, Faydaları Nedir? Muz Kabukları Nasıl Değerlendirilir, Faydaları Nedir?

Bu açıklamalar, menopoz sürecinde hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı bir yaşam sürdürmek için gereken adımlar hakkında bilgi vermektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ