Doğma, büyüme Eskişehirli olan ünlü aktör Nuri Alçomemleketimden kopamam”  “huzuru Eskişehir’de buluyorum” “her fırsatta buradayım”

Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü! Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü!

Bundan yıllar öne oynadığı Yeşilçam filmleriyle adını Türk sinema tarihine altın harflerle yazdıran Nuri Alço, doğup büyüdüğü, eğitim ve öğretimini tamamladığı Eskişehir bağımlısı olduğunu söyledi. Yeşilçam’da ağırlıklı olarak kötü adam rollerinde yer alan çekilen birçok başarılı filme imzasını atan Alço, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonrası boş kalan günlerini memleketinde geçirmeyi tercih ettiğini belirterek sağlık durum unun ise iyi olduğunu ifade etti. Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kahvehanede çocukluk arkadaşlarıyla bir araya gelen ünlü aktör Alço “Ben doğma büyüme Eskişehirliyim. ve orta öğrenimimi yine memleketimde tamamladım.Gençliğimde birçok işte çalıştım. Uzun yıllar Türk sinemasında birçok filmde rol aldım. İstanbul’da çekimler olmadığı zaman ilk işim memleketim Eskişehir’e gelmek oluyor. Çünkü ben huzuru Eskişehir’de buluyorum. Eskişehirli olan diğer sanatçılar gibi buradan kopamıyorum” dedi. Sinema oyuncusu Nuri Alço’yu görenler fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan