Son günlerde popüler olan hibiskus çayının faydaları nelerdir? Son günlerde popüler olan hibiskus çayının faydaları nelerdir?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları düşerken, bel, boyun, diz ve eklem ağrıları yaşayan kişilerde şikayetlerin arttığı gözlemleniyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, bu dönemde yaşanabilecek sağlık sorunları ve olası tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Soğuk havanın vücuttaki dokuların işlevlerini olumsuz etkileyerek rahatsızlıkları artırabileceğini belirten Özçelik, bu durumun vatandaşları daha sık sağlık kuruluşlarına yönlendireceğini vurguladı.

"KONTROLÜ İHMAL ETMEYİN"
Hastaların ağrılarını kış mevsimine bağlayarak kontrolleri ihmal etmemeleri gerektiğini dile getiren Op. Dr. Özçelik, “Hastalarımızın şikayetlerinde değişiklik yaşamalarının hastalığın karakterinde değişiklik olmasıyla bağlantılı olabilir. Önceki ağrının şiddetinden ziyade şeklinde sıkışma tarzında mı? Bıçak batma tarzında mı? Yanma tarzında mı? Karıncalanma tarzında mı? Havalar soğuyacak, şikayetlerinizde özellikle sabahları rutubetli ortamlarda bir miktar artışınız olacak ama bunu tamamen sadece kışa bağlamayın. Eğer hastalığınızın karakterinde de bir artış, değişiklik varsa muhakkak kontrolünüzü ihmal etmeyin” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ