Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentpark içerisinde yer alan yapay plaj, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. İş yoğunluğu veya ekonomik sebepler nedeniyle sahil kesimine gidemeyen vatandaş, çareyi yapay plajda buldu.

Kentpark içerisinde yer aklan ve içeriğinde olimpik havuz da barındıran yapay plaj da hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Ailesi ve sevdikleriyle keyifli vakit geçirmek isteyen vatandaşlar sıcak havanın keyfini çıkarırken, işletme sorumluları hafta sonu bin kişiye yakın misafir ağırladıklarını ifade etti. Yaz sezonu bitene kadar açık olacak plaj misafirlerini beklerken, Eskişehirliler ve şehir dışından gelen ziyaretçiler plajı çok beğendiğini ifade ediyor.

BİN KİŞİYE YAKIN ZİYARETÇİMİZ OLUYOR

Enflasyondaki artışın etkisiyle tatil beldelerine gidemeyen pek çok vatandaşın yapay plajı tercih ettiğini belirten İşletme Sorumlusu Velican Kılınç, özelikle hafta sonu yoğun talep olduğunu ifade etti. Giriş ücretlerinde vatandaşın isteği üzerine değişiklikler yapıldığını söyleyen Kılınç, “Plajımıza ilgi yoğun durumda. Gerek zaman kısıtlaması, gerek bütçe kısıtlaması nedeniyle sahil bölgelerine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız genelde Kentpark yapay plajını tercih ediyor. Hafta içi 500-600 kişi giriş yaparken, bu rakam hafta sonu bin ve üzerine çıkıyor. Bizler de ziyaretçilerimizin de memnun ayrılması için elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin de memnun ayrıldığını düşünüyoruz. Fiyatlarımız kişi başı 190 lira. Olimpik havuzumuz ise 240 TL. Bu yıl bir de gerek vatandaşların şikayeti, gerek yerel halkımızın şikayeti üzerine biz bir çalışma yaptık. Plajımızı kullanan yabancı uyruklu girişlerini 570 lira olarak güncelledik. Olimpik havuzumuzu ise 720 lira karşılığında kullanabiliyorlar.  Ondan dolayı böyle bir yaptırımda bulunduk ve vatandaşımız da şu an durumdan çok memnun. Herkes ailesiyle güzel vakit geçirebiliyor. Yine giriş bölümleri de ayrı tutulduğu için vatandaş bu durumdan da memnun. Aile bölümümüz ayrı, giriş tarafında ise genel kullanım alanımız var. Bu konuda da olumlu geri dönüşler alıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz! Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz!

AİLEMİZLE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYORUZ

Vatandaşlar da plajdan memnun olduğunu dile getirerek Kentpark’ın,  Eskişehir’de ki deniz eksiğini kapattığını belirtti.

Ayaz Ata isimli vatandaş, “Denizi olmayan Eskişehir’de bu yapay plaj bu eksiği kapatıyor. Hem Eskişehirliler hem de dışarıdan gelen misafirler için sağlanmış güzel bir olanak olduğunu düşünüyorum. Biz de ailemizle neredeyse her hafta sonu geliyoruz” dedi.

Tuğrul Çınar isimli vatandaş ise, “Yaz aylarında genellikle hafta sonunu burada geçiriyoruz. Ailemle geldiğimde aile bölümünü tercih ediyorum bu durum beni çok mutlu ediyor. Kendim geldiğimde de olimpik kısımda yüzüyorum. Çocuklarımla birlikte keyifli vakit geçiriyorum” diye konuştu.

Editör: Volkan Kılınç