FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir'de dün 14 öğretmen daha görevden uzaklaştırıldı.


'İSİM LİSTESİNİ VEREMEM'
Bu son uzaklaştırmalarla bir Milli Eğitim Şube Müdürü ve 10'un üzerinde okul müdürü olmak üzere yaklaşık 350 eğitimcinin görevden alındığı öğrenildi. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'i arayarak; FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan öğretmenlerin isimlerinin sordum. Kendisi 'Ben devlet memuruyum. Valimizin izni olmadan görevden alınan öğretmenlerin listesini kimseye veremem' dedi. Özen'e 'bu görevden almalar nedeniyle okullarda öğretmen sıkıntısı yaşanır mı?' diye sordum. Özen bu soruma; 'Bizim Eskişehir'de zaten öğretmen fazlamız var. Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmaz. 19 Eylül'de okullarımızda sorunsuz şekilde eğitime başlayacağız. Bunun için gerekli planlama ve çalışmaları tamamladık. Bazı okullarımızdaki onarım çalışmalarını hızla tamamlıyoruz' dedi.


FATİH ANADOLU TAŞINACAK
Müdür Özen, Habip Edip Törehan Kız Meslek Lisesi'ni Ertuğrulgazi'de yaptıkları yeni binaya taşıyacaklarını söyledi. Fatih Anadolu Lisesi'nin yeni binasının inşaatının sürdüğünü belirten Özen; 'Bu yapı tamamlanır tamamlanmaz, bu lisemizi taşıyacağız' dedi. Fatih Anadolu Lisesi büyük ihtimalle ilk yarı tatilinde yeni binasına taşınacak. Özen, Atatürk Caddesi'nde bulunan ve yıkılıp yeniden yapılması kararı alınan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ile ilgili de konuştu. Özen; 'Burasını Eskişehirli bir hayırsevere yaptıracağız. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor' dedi.

*

'ÇAMUR ATMADAN ÖNCE DÜŞÜN'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, katıldığı bir yerel televizyonda yaptığı açıklamada Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Kamu kurumlarından FETÖ mensuplarının temizlenmesi konusunun ele alındığı programın konuğu olan Metin Külünk gündemine Anadolu Üniversitesi'ni aldı. '1 milyon 300 bin öğrenci sayısı ve 1 milyar TL bütçesi olan bir üniversiteyi sizce FETÖ boş geçer mi?' demişti. Külünk bu açıklamasıyla Anadolu Üniversitesi'ni ve Rektör Naci Gündoğan'ı hedef gösterdi. Anadolu Üniversitesi açıklama yaparak, Külünk'e anında yanıt verdi. Yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi; 'Ülkemizdeki tüm kurumlarda olduğu gibi bu terör örgütünün üyelerinin üniversitemizden de temizlenmesi konusunda ilgili mevzuat çerçevesinde titizlikle çalışılmaktadır. Son bir aylık süreçte toplam 63 akademik ve idari personel hakkında FETÖ/PDY kapsamında işlem yapılmış olup dosyalar ilgili mercilere intikal ettirilmiştir. Bundan sonra da bu kapsamdaki tüm iddialar dikkatle incelenip gerekli işlemlerin süratle ve kararlılıkla yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.' Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan Eskişehir çocuğudur. Göreve geldiği ilk günden bugüne üniversitenin gelişimi için var gücüyle çalışıyor. İnsancıl yaklaşımları ve çalışkanlığıyla kamuoyunda sevilen ve takdir edilen bir isim. Peki Külünk FETÖ soruşturması kapsamında 63 personel ile ilgili işlem yapan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nü neden suçluyor? Yoksa FETÖ ile mücadelede Anadolu Üniversitesi hedef alınarak, bu konuda ihmali olan başka üniversiteler korunmak mı isteniyor? Ne diyelim? Atalarımız boşuna söylememiş; 'Birine çamur atmadan önce düşün ve sakın unutma; ilk önce senin ellerin kirlenecek' diye…

**

NOSTALJİ

DEMİREL'E MİTİNG YAPTIRMAYAN VALİ

Yıl 1989. 27 yıl önce Dönemin Eskişehir Valisi Bahaeddin Güney bir resmi davette Eskişehir'in gazetecileriyle birlikte. Fotoğrafta Eskişehir'in önemli gazetecileri merhum Sema Pamukçu, Vedat Celal Alp, Mehmet Çil, Murat Taşkın, Orhan Demir ve Muharrem Esen yer alıyor. Anavatan Partisi iktidarı sırasında 1988'de Antalya'dan Eskişehir'e Vali olarak atanan Bahaeddin Güney ilimizde 3,5 yıl görev yaptı. Renkli kişiliğiyle Eskişehir'de iz bıraktı. 1989 yılında Beyaz Altın Lületaşı Festivali düzenledi. Eskişehir'in tanıtımında önemli çalışmalara imza attı. 20 Ekim 1991'de yapılan seçimde Anavatan Partisi iktidardan düştü. DYP-SHP Hükümeti kuruldu. İlk çıkan Valiler Kararnamesiyle 1992'nin ilk ayları merkeze alındı. Çünkü Güney, Antalya Valisi iken, DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel'e Antalya içinde miting yapmasına izin vermemişti. Demirel Başbakan olunca, mitingine engel olan Güney'i merkeze alarak onu cezalandırdı. Fotoğrafta yer alan merhum Sema Pamukçu 10 yıl önce 28 Ağustos 2006'da vefat etti. Gazeteciliğe, 1977 yılında Eskişehir Gazetesi'nde başlayan Pamukçu, Eskişehir'deki çeşitli yerel gazetelerde çalıştıktan sonra Milliyet Gazetesi Eskişehir Bürosu'nda önce muhabir, daha sonra da büro şefi olarak görev yaptı. Daha sonra Milliyet Gazetesi Bursa Bürosu'nda görevlendirilen Pamukçu, büro şefi olarak çalıştığı bu gazeteden emekli oldu. Pamukçu'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun…

*

foto şaka

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Dündar Bey, Mesut Hoşcan 'para, para' diye ağlarken, Halil Ünal bu kadar transferi nasıl yapabildi?
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Bakanım, işi bilen yapar, bilmeyen ise size gelip hep ağlar.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Bakan Eskişehirspor Başkanlığı konusunda sakalı olmadığı için Dündar Başkanı dinlememişti. Sözümü dinletmek için sakal mı bıraksam, ne?