9 Şubat 2017 tarihli Sözcü gazetesinde eski bakanlardan Yaşar Okuyan'ın röportajını okuduğumda Devlet Bahçeli ile ilgili 'Ben belgelerle konuşurum. Ben Bahçeli'yi hiçbir dönem MHP'li olarak göremedim. Şimdi siz benim hakkımda çok önemli bilgilere vakıfsınız. Ben hep sizden rahatsız olurum. 'Ya bir şey söylerse' diye. Bir defa rahmetli Türkeş, Ankara askeri hastanede yatarken giderdik. Kendi el yazısıyla not yazıp avuç içinde saklar, giderken 'herkese çok selamlar' der elimize sıkıştırırdı. O mektuplardan birinde 'Bu Devlet Bahçeli nereden çıktı, MİT'le alakalı bunu uzaklaştırın' diyor. Darbe sırasında tutukluyken diyor bunu.' ifadelerini görünce yıllar önce yapılan tartışmalar aklıma geliverdi.
O dönemde iktidar partisinin bir komplosu olarak anlatılan bu olayın acaba gerçek tarafı var mıydı? 2012 yılında bugün iktidarın tam manası ile destekçisi olan Sabah gazetesinde bu konu haber yapılmıştı. Biraz araştırıldığında internet üzerinden kolayca ulaşılabilen bu haberde Alparslan Türkeş'in Doktorunun ağzından şu bilgiler kaleme alınmıştı; 'Alparslan Türkeş kendisinden sonra gelecek ismin tehlikesini anlamış olacak ki, partisine, teşkilatlara ve ülkücülere çok önemli uyarılarda bulunmuştu. Teşkilatlara ve partililere kendi el yazısıyla yazdığı bir mektup gönderdiği iddia edilen Türkeş'in yazdığı iddia edilen mektupta, Bahçeli'nin MİT ajanı olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini üstüne basa basa vurgulamış. 'Devlet Bahçeli MİT'tendir. Arkadaşlarımız MİT'ten uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir. Ne ise çok şükür şuurlu arkadaşlarımızın sayesinde fesat yatışmış oldu. Fakat bu tatsız şeyleri yapanlar, ya Ana vatan Partisi ile işbirliği sebebi ile kışkırtılmışlardır veya MİT tarafından kullanılmışlardır. Mesele üzerine dikkatle eğilmek lazımdır.'
Bu inanılmaz iddialar doğru mudur bilemiyorum ama Sayın Bahçeli'nin MHP'nin başına geldiğinden itibaren yaptıklarına baktığımda da acaba demekten kendimi alamıyorum. AKP'den önceki hükümeti önünde 1,5 sene olduğu halde Kemal Derviş'le birlikte yıkıp AKP ye iktidar yolu açan kim? Devlet Bahçeli! 2007 genel seçimlerinde AKP'nin adayı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlayan kim? Devlet Bahçeli! 2002 yılından sonra MHP ye ilk kez koalisyon ihtimalinin doğduğu seçimler olan 7 Haziran seçimlerine, ilk gece Hayır diyerek tepkileri üzerinde toplamaya başaran kim? Devlet Bahçeli! Hemen devamında TBMM Başkanlık seçimlerinde diğer muhalefet partileriyle uzlaşma yolunu kapatıp TBMM Başkanlığı dördüncü turunda grubunu serbest bırakmayıp sandıktan 80 tane geçersiz oy çıkarıp AKP oylarının tamamını alan İsmet Yılmaz'ı TBMM Başkanı seçtiren kim? Devlet Bahçeli! Bugün Millet iradesi diyen ama partisinin 1270 delegesinin 800'den fazlası imza vermesine rağmen onların iradesini saymayan kim? Devlet Bahçeli! Ve ağza alınmayacak sözlerle şimdiye kadar Başkanlığa Hayır diyen ama şimdi söylediklerinin hepsini yutarak hiçbir şey olmamışçasına adeta tüm milletle alay ederek Evet diyen kim? Devlet Bahçeli! Bunların hepsini siyasi kariyerine sığdıran bir insan için Rahmetli Alparslan Türkeş'in söylediği iddia edilen sözlerin doğrulu noktasında insan Acaba demekten kendini alamıyor. Acaba Bahçeli kime hizmet etmiş oluyor? Partisine mi? Devlete mi? Millete mi? Acaba kime kimlere Acaba söylenenler doğru mu? Acaba Acaba?