Görünüm'de bugün Eskişehir'de aynı aileden milletvekilliği yapmış babalar, kardeşler oğullar, kızlar ve torunları yazdım.

İKİ SAZAK İKİ DEDELEK

Eskişehir'de en uzun milletvekilliğini Emin Sazak yaptı. 1920-1950'ye kadar 30 yıl Eskişehir Milletvekilliği yaptı. 1920-1946 yılları arasında CHP'den, 1946-1950 yılları arasında Demokrat Parti'den milletvekili seçildi. 1999-2002 yılları arasında MHP Eskişehir Milletvekilliği yapan Süleyman Servet Sazak, Emin Sazak'ın torunudur.1957-1960 yılları arasında Demokrat Parti'den Eskişehir Milletvekilliği yapan Hamit Dedelek'in oğlu İbrahim Yaşar Dedelek'de 1991-2002 yılları arasında Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Dedelek 1991-1995 seçimlerinde DYP'den, 1999'da Anavatan'dan Milletvekili seçildi.

ÜÇ ZEYTİNOĞLU

1946-1960 yılları arasında milletvekilliği yapan Kemal Zeytinoğlu ile 1961-1969 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yapan Aziz Zeytinoğlu kardeştir. 17 Şubat 1959'da Başbakanı Adnan Menderes'in içerisinde bulunduğu uçak Lodra'da düştü. Menderes kazada sağ kurtulurken, Kemal Zeytinoğlu yaşamını yitirdi. Aynı aileden Erol Zeytinoğlu'da 1991-1995 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Eskişehir Milletvekili oldu. AK

Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın babası Yusuf Cemal Özkan 1977-1980 arasında Adalet Partisi (AP) Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Zeytinoğlu ailesinden üç, Sazak, Dedelek ve Özkan ailelerinden ikişer kişi Eskişehir'den milletvekili seçildi.

-------------------------------------------------

BABA FOTOĞRAFLARIYLA BABALAR GÜNÜ PAYLAŞIMI

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan kendi sosyal paylaşım sitesinde babası Ali Karacan ile birlikte çektirdiği fotoğrafları yayınlayarak, Babalar Günü mesajı yayınladı. Karacan ve babası Ali Karacan ile üç fotoğrafının yer aldığı paylaşımda; 'Çınar Gibi Baba Gölgesi Yeter İnsana. Varlığın Güç Veriyor Bana. Babalar Günün Kutlu Olsun Babam' ifadelerini kullandı. Karacan ayrıca bu paylaşımıyla ilgili yorum yazısında; 'Başta Binbir Emekle Yetiştirdikleri Evlatlarını 'Vatan Sağ Olsun' Diyecek Kadar Büyük Vakarla Vatan İçin Canını Feda Eden Şehitlerimizin Babaları Olmak Üzere, Tüm Babaların, Babalar Günü'nü Kutluyor, Kendilerine Aileleriyle Birlikte Sağlıklı, Mutlu ve Huzurlu Bir Hayat Diliyorum' dedi.

----------------------------------------------------------

RAMAZAN AĞABEYDEN MANDOLİN RESİTALİ

Mandolin Köy Enstitülü yıllardan 1980'li yılların Öğretmen Okullarına kadar uzanan dönemde öğrencilerin çaldığı eşsiz bir enstrümandır. Bu eğitim kurumlarındaki öğrenciler mandolinle Batı'ya buluşturulmuştu. Okulu bitirip, mesleğe başlayan genç öğretmenler mandolinleriyle çalıp, söyledikleri türkülerle yıllarca Anadolu insanını kucakladı. Mandolin eşliğinde söylenen türküler Anadolu'nun ruhu canlandırıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Kutlay'da 1975 yılı Öğretmen Okulu mezunudur. 41 yıllık eğitimci olan Kutlay, naif ve dürüst kişiliğiyle öne çıkıyor. Kutlay, Öğretmen Okulu'nda çaldığı 45 yıllık mandolini yanından hiç ayırmıyor. Mesai saatleri dışında kurumda çalışan kardeşlerine mandoliniyle resitaller sunuyor. Yaşı, tecrübesi ve mesleki birikimleri sayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki şube müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının 'Ramazan abi' olarak hitap ettiği Kutlay mandoliniyle kurumda dostluğu, kaynaşmayı ve dayanışma arttırıyor…

--------------------------------------------------------------------------

SÖZÜNÜ TUTARAK ESKİŞEHİR'İ BÜYÜKŞEHİR YAPTI

Yıl 1993. 23 yıl önce TBMM Başkanı ve DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk Eskişehir'e geliyor.

YÜZÜGÜLLÜ KARŞILIYOR

Cindoruk Eskişehir programı kapsamında Eskişehir Esnaf Odaları Birliği'ni de ziyaret ediyor. Birlik Başkanı Yüksel Yüzügüllü, Başkan Vekili Ekrem Birsen, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karabacak, Cindoruk'u Birlik Binası'nın bulunduğu apartmanın önünde karşılayarak O'na olan saygılarını gösteriyorlar. Cindoruk'un eşi Dilek Hanım Eskişehirlidir. Cindoruk 1991 yılında Eskişehir'in eniştesi olarak milletvekili seçildi. O yılki DYP Eskişehir Örgütünün seçim programı 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' idi. Seçim sonrasında DYP-SHP Hükümeti kuruldu. DYP Eskişehir'den üç milletvekili (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek ve Fevzi Yalçın) çıkardı. Cindoruk, TBMM Başkanı oldu.

SÖZÜNÜ TUTTU

Eskişehir Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Ancak Cindoruk ve DYP Eskişehir Örgütü bu konuda Eskişehirliye söz vermişti. Bu söz mutlaka tutulması gerekiyordu. O da kent halkına verdiğimiz sözü tutarak, Eskişehir'i Büyükşehir yaptı.. Cindoruk, önce İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'e daha sonra Başbakan Süleyman Demirel'e bizzat kendi eliyle imzalatarak Eskişehir'i Büyükşehir yaptı.

Eskişehir'e doğalgazda bu dönemde geldi. Demokrat kişiliği ile takdir toplayan Cindoruk'un Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu.

------------------------------------

FOTO ŞAKA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim: Yıldırım Bey, gurbetçiler olmasa buraya bile gelemezdik. Altyapılar düzeltilmeli. Yıldız futbolcu yetiştirecek atılımlar yapılmalı.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören: Fatih Bey,bu şikayetlerinizi Türkiye'nin Futbol Direktörüne iletirim!...