Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt önceki gün yapılan Meclis Toplantısı'nda, 'Küçük Sanayi Sitesi Mart ayında Büyükşehir Meclisi'nin gündemine yeniden gelecek. Burada tüm tarafların oturup uzlaşma yolunu denemesi gerektiğini bir kez daha vurguluyorum' dedi.

'OTURUP KONUŞAMADIK'
Bu konunun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde resen geldiği için karar verilmesinin zorunlu olduğunu kaydeden Kurt, ' O zorunluluğu herkes bildiği halde 'Kazım Kurt uzlaşmak istemiyor', 'zorla oylamaya sebep oluyor', demek doğru bir şey değil. Kanun önümüzde, hukuk önümüzde. Pazartesi günü ara verdik toplantıya iki gün, dikkat ederseniz. Toplantıyı bitirmedik. O iki gün içinde de oturup konuşamadık. Bundan sonra Mart ayının meclis toplantısında sanayi çarşısı tekrar gündeme gelecek ve büyük ihtimalle komisyona gönderilecek. Komisyonda bize şunu desin arkadaşlarımız: Burada 100 bin m2 yeşil alan istiyoruz. Burada şu kadar konut alanı istiyoruz. Siz eksik yapmışsınız, şu kadar fazla yapmışsınız desinler. Bunlara hazırız; o zaman da dedik, şimdi de diyoruz. Bir kere bu planın içi boş, boş bir senet gibi tarzı yaklaşım çok imar hukuku ile ilgili bir yaklaşım değil.

'BEN İDDİALIYIM'
Şunu her yerde söylüyorum, bir kez daha söylüyorum: Bütün sanayi esnafı, bütün sanayi sitesinde mülkiyeti olanlar bilsin. Biz uzlaşma sürecine gireceğiz. Helalleşmeden, ikna olmadan hiç kimse imza atmasın. Bizim farklı bir beklentimiz yok. Bunun tersine bir düşünceyle projenin 2 ay daha uzatılması bizi pratikte 6 ay daha zora sokar. O nedenle sanayi mahallesinde mülkü bulunan sevgili Eskişehirlilere tekrar sesleniyorum. Biz bu plan yapılıncaya kadar bu çalışmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma Eskişehir'in bağrına saplanmış bir hançer gibi duran sanayi çarşını ortadan kaldırıncaya kadar devam edecek. Bugün Büyükşehir Meclisi'ni ikna edememiş olabiliriz, yarın ikna ederiz. Umarım Büyükşehir'deki arkadaşlarımızla Mart ayından itibaren yeniden görüşmeye başlarız. Bu görüşmelerimiz sonucunda Eskişehir'in yararına olan adım neyse Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediyesi bunu atmaya hazırdır. Ben iddialıyım, birinci etap da reddedilmiş olmasına rağmen iddialıyım. Sanayi Çarşısı'nda dönüşüm yapmak doğru bir karardır, doğru bir tercihtir. Ben bu işi görev süremin sonuna kadar yapmak için mücadele edeceğim. Bunu da herkes böyle bilmeli' dedi. Kazım Kurt Meclis'teki bu kararlı konuşmasıyla 'Sanayi Çarşısı'nda dönüşüm ya olacak ya olacak' diyor. Gerçekten bu proje olmalı. Eskişehir'in yıllardır kanayan bir yarası umarım çözülür…

*

ÇOCUKLAR ÜZERİNDE KİRLİ SAVAŞ OYUNLARI

Dünyanın birçok ülkesinde savaş muhabirliği yapan Gazeteci dostum Barkan Tigin yıllardır tanıklığını yaptığı savaş bölgelerinin dramlarını, çocuklar üzerinden sürdürülen kirli savaş oyunlarını 'Adsız Dünya Çocuklarına' adlı projede bütünleştirip fotoğraf sergisi olarak tüm dünyaya göstermeyi ve bir algı yaratmayı hem gazetecilik hem de insani bir görev bildi. Eskişehir'de bu konuda sergiler açan Tigin, aynı etkinliği komşu il Kütahya'da da yapıyor. Tigin, 'Adsız Dünya Çocuklarına' Fotoğraf Sergisi'ni 1 Mart'ta Kütahya'da açtı. Sera Kütahya AVM Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen sergi 23 Mart'a kadar gezilebilecek.

DÜNYA ÇAPINDA
ÖDÜLLER KAZANDI
1963 yılında Eski Yugoslavya ülkerinden birisi olan Makedonya'da dünyaya gelen Tigin, Üsküp Üniversitesi Filoloji fakültesi, ardından Atina Üniversitesi Sinema bölümüne devam etti. 1984 yılında eğitimini sürdürürken Epikerotita Gazetesinde foto muhabiri olarak gazetecilik hayatına atıldı. Gittiği Latin Amerika ülkelerinden Küba, Nikaragua ve El Salvador da yaptığı haberler ve çektiği fotoğraflar kendisine yılın en iyi haber ve fotoğraf ödülünü getirdi. Ardından Balkanlarda yaşanan dönemin en çarpıcı iç savaşının yaşandığı Romanya da savaş muhabiri olarak izlenimlerini dünyaya aktardı ve dünya da yaşanan önemli haberlere imza attı. Küba, Nikaragua, El Salvador, Romanya, Irak, İran, Bosna, Kosova, Arnavutluk, Azerbaycan, Tayvan, Filistin ve daha birçok dünya ülkelerinde savaş, deprem ve çeşitli toplumsal olaylara tanık oldu ve fotoğrafladı. Türkçe'nin yanında İngilizce, Yunanca, Makedonca, Sırpça ve Bulgarca dillerini de bilen Tigin 1995 yılında Türkiye'ye geldi. Türk basınında Hasan Maksud imzasını kullandı.

ŞİMDİDEN
SORGULAMALIYIZ
2012 yılında, bundan sonraki yaşamını Eskişehir'de sürdürmeye karar verdi. Eskişehir'e ailecek yerleşti. Barkan Tigin'i 2013 yılının başlarından beri tanıyorum. Gazetecilik ve Fotoğraf sanatında böylesine bilgi ve donanıma sahip birisinin Eskişehir'de yaşıyor olmasını kentimiz adına sevindirici buluyorum. Oscar Wilde'nin 'Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi terk ettiği yeri' sözünde olduğu gibi Barkan'da her gittiği yerde olduğu gibi Eskişehir'de de çalışmalarıyla ve projeleriyle bizleri mutlu ediyor. Artık bu projelerini Eskişehir dışında da sergilemeye başlamasını ülkemiz adına olumlu buluyorum. Tüm dünyanın 'Geleceğimiz Çocuklardır' söyleminin ajitatif slogandan ibaret olduğunu göstermeye çalışan Barkan Tigin, dünyanın dört bir yanında yaşanılan savaşlarda kullanılan çocuk savaşçıları ve bu çılgınca silahlanmanın yarattığı ekonomik, sosyal ve kültürel çöküntüyü fotoğraf karelerinde gösteriyor. Çocukların gözünden görünen dünyayı kendi objektifinden yakalayan Tigin, kendi çektiği fotoğraflarda görünenin çocuklar değil, çocukların gördüğü fotoğrafı anlatmaya çalışıyor…

***

EĞİTİMCİ ERSEL PUL'A
BABALIK ÇOK YAKIŞTI

Ersel Pul, Eskişehir'de uzun yıllar öğretmen, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü yaptı. Bu süre zarfından çok iyi dostluğumuz oldu. Gerçekten çok renkli, özü sözü bir, başarılı eğitimciydi. Yaklaşık 7 yıl önce memleketi Giresun'a döndü. Yaklaşık iki yıl önce kendisi gibi eğitimci olan Neslihan hanımla görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Ben de bu düğüne katılarak, Ersel ve Neslihan'ın mutluluklarını onlarla paylaşmıştım. Ersel Pul, Şimdi Giresun'da yatılı bir ilkokulda müdür olarak çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Neslihan-Ersel çiftinin bir kız çocukları dünyaya geldi. Sevgili dostum Ersel'e babalık çok yakıştı. O da benim gibi 'Kız babası olmanın' ayrı bir mutluluğunu yaşıyor. Pul çifti yeni doğan çocuklarına İsmihan Belis adını vermişler. Bende 'Hoş geldin İsmihan Belis' diyorum. Yaşama sırası sende. Sağlık, mutluluk ve başarı dolu hayat diliyorum. Ersel ve Neslihan'a yeni bebeklerinin hayırlı olmasını diliyorum. Allah analı babalı büyütsün. Pul ailesine ömür boyu mutluluklar diliyorum…

**

FOTO ŞAKA

ETO Başkanı Metin Güler: Emine Hanım ETO Kongresi'nde sizden destek bekliyorum.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Harun Bey'e bir sorayım. Siz zaten bir önceki kongrede ekip olarak seçildiğiniz için, size karşı çıkmaz değil mi?
ETO Başkanı Metin Güler: Harun Bey'e soracaksanız, ben yapacağınız desteğin üzerine şimdiden bir bardak soğuk su içeyim.